Let op:

Dit concert of evenement heeft al plaatsgevonden!

Alma duo | Sacrale, Romantische en Russische liederen

Zaterdag 8 augustus 2020

Twee muzikanten, die versmelten tot een klank, een stroom van muziek, een hart, een ziel. Dit brengt het Alma Duo, bestaande uit: Natalie Merfort ( sopraan).
Zij studeerde klassieke zang in Berlijn en is afgestudeerd in jazz en popmuziek op Codarts te Rotterdam en het Berklee College Of Music in Boston.
Svetlana Lohman (piano). Zij studeerde muziektheorie en piano aan de Herzen Pedagogische Staatsuniversiteit te Sint-Petersburg. Daarnaast promoveerde zij in de filosofie en volgde cursussen kunstgeschiedenis.
Volgens de musici is muziek een universele kracht, die dat wat woorden kunnen uitdrukken ver overstijgt. ‘Alma’ betekent ziel. Het Alma Duo wil het publiek raken, ontroeren, troosten, ‘be-zielde’ muziek maken en de luisteraar mee op reis nemen naar de essentie van ons zijn. In het concert brengen zij diverse liederen uit hun uitgebreide repertoire: sacrale stukken van Bach, Pergolesi, Caccini en Mozart; romantische muziek van Brahms, Franck, Faure en Dvorak; Russische muziek van Rimsky-Korsakov, Rachmaninov en volksliederen.

Programma:

1. Bach-Gounod – Ave Maria
2. Pergolesi – Vidit suum dulcem natum nr.6 uit Stabat Mater
3. Mozart – Laudate Dominum
4. Caccini – Ave Maria
5. Brahms – Die Meere
6. Reger – Maria Wiegenlied
7. Fauré – Au bord de l’eau
8. Rachmaninov – Siring op 21, nr.5
9. Rimsky-Korsakov – Oostelijke romance op.2, nr.2
10. Nachtje (a capella)
11. Windje (a capella)
12. Riviertje ( a capella)
13. Fauré – Pie Jesu
14. Franck – Ave Maria
15. Pärt – Estisches Wiegenlied
16. Pärt – Für Alina
17. Dvorak – Going home

alle concerten en evenementen