Benefietconcert met Anna Fedorova

13 mei, 20:00u.

Op vrijdagavond 13 mei geeft de wereldberoemde pianiste Anna Fedorova samen met andere Oekraïense musici een bijzonder benefietconcert in de Goudse Sint-Janskerk. Met dit benefietconcert willen zij geld ophalen voor De Davidsbündler Stichting, die zich inzet voor kansarme jonge talenten. De studenten die zullen optreden zijn gevlucht voor de oorlog in Oekraïne en verblijven op dit moment in Gouda.

Sinds het begin van de oorlog zetten Anna Fedorova en haar man Nicholas Schwartz, contrabassist bij het Concertgebouw Orkest, zich in om voor Oekraïense pianisten onderdak te vinden waar ze ook op een vleugel kunnen studeren. Ze organiseerden al verschillende grote benefietconcerten en zullen nu in de Sint-Janskerk in Gouda optreden met zes jonge pianotalenten van de National Conservatory en het Lysenko Lyceum for gifted young musicians in Kiev, die gevlucht zijn voor de oorlog. De Davidsbündler Foundation heeft het initiatief genomen om hun muzikale scholing te ondersteunen met docenten van de Davidsbündler Music Academy in Den Haag.

De jonge talenten die zullen optreden zijn:

  • Pavlo Slipko, 11
  • Sophia Dorosch, 13
  • Anna Nebaba, 17
  • Maria Parfonova, 17
  • Anastasia Bohodysta, 19
  • Dana Baltrushaititie, 19 

Daarnaast treden ook op:
Borys Fedorov and Tatiana Abayeva, pianodocenten en bekende pianisten
Anna Fedorova, een bekend pianiste en YouTube sensatie met meer dan 45 miljoen views. Ze zal soleren tijdens de Ukrainian Freedom Orchestra international summer tour in Europa en Amerika, bestaande uit Oekraïense vluchtelingen.
Nicholas Schwartz, contrabassist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, docent bij het Koninklijk Conservatorium en prijswinnaar bij verschillende internationale competities
Mikhail Zemtsov, Viooldocent bij het Koninklijk Conservatorium, dirigent, kamermuzikant en internationaal solist

Het programma bestaat uit klassieke meesterstukken die de kracht van de menselijke geest benadrukken, waaronder stukken geschreven door de Oekraïense componisten Valentyn Silvestrov, Myroslav Skoryk, Levko Revutsky, en Borys Fedorov.

 

Boek tickets

volwassenen €25
t/m 17 jaar €15

Toegang voor vluchtelingen uit Oekraïne is gratis.
Bij de tickets kan een donatie worden gedaan. Op de avond zelf is ook de mogelijkheid om te doneren.

Opbrengsten komen ten goede aan De Davidsbündler Stichting voor jonge Oekraïense musici.

Aanvullende informatie:

Anna Fedorova is een van ’s werelds meest vooraanstaande jonge pianisten. Al op jonge leeftijd gaf zij blijk van een bijzonder muzikaal talent en uitstekende technische vaardigheden. Haar internationale concertcarrière nam al vroeg een vlucht en het publiek over de hele wereld werd “volledig overrompeld” door de diepte en kracht van haar muzikale expressie.

Met meer dan 29 miljoen views is Anna’s live-opname van het 2e Pianoconcert van Rachmaninoff in het Koninklijk Concertgebouw het meest bekeken klassieke concert op YouTube geworden en wordt ze geprezen door vele gerenommeerde musici.

Als reactie op de gruwelijke gebeurtenissen in Oekraïne in februari 2022, werd Anna de initiatiefneemster van een van de eerste grootschalige benefietconcerten die voor haar land werden gehouden. Het werd gehouden in de grote zaal van het Concertgebouw, werd nationaal uitgezonden op televisie en radio, en kreeg erkenning in diverse internationale publicaties, en bracht meer dan 111.000 euro op voor humanitaire hulp. Samen met de Russische celliste Maya Fridman en een groep gelijkgestemde musici heeft Anna de missie voortgezet in andere grote concertzalen in Nederland.

alle concerten en evenementen