Duo Passionate | Magda de Jong & Jaap-Jan de Rooij

Zaterdag 12 juni, 16.00 uur

Magda de Jong

Op 10 jarige leeftijd is Magda de Jong begonnen met blokfluit spelen op de muziekschool Nieuwe Waterweg-Noord bij Jan Hofland. Eerst zag ze de blokfluit als beginners instrument maar al snel werd ze verliefd op de klank van de blokfluit. Dat had als resultaat dat ze koos voor de muziek. Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde Magda bij Thera de Clerck en in 1995 voltooide ze haar studie bij Han Tol. Als solist speelt Magda samen met verschillende begeleiders zoals Rien Donkersloot en Gerben Mourik. In Duo Passionate speelt ze samen met Jaap-Jan de Rooij. Ook werkt ze samen met dirigent Patrick v.d. Linden. Al tijdens haar studie maar zeker na het eindexamen is ze ook begonnen met het opbouwen van een lespraktijk. Eerst in Schiedam, later in Gouda aan de Voorwillenseweg waar een droom werd verwezenlijkt met de bouw van Het Fluithuis (inmiddels een begrip in Gouda en omstreken). In deze karakteristieke ruimte geeft ze les aan jong en oud op alle soorten blokfluiten. Die verschillende soorten fluiten worden ook gebruikt in de ensembles en kwartetten waarin les kan worden gevolgd.

Jaap-Jan de Rooij

Ontving zijn eerste orgellessen op zevenjarige leeftijd van Ben Kramer te Boskoop. Hij studeerde orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In juli 2013 behaalde hij het bachelordiploma waarna hij is toegelaten tot het volgen van de masteropleiding die hij op 18 juni 2015 heeft afgerond. In april 2014 sloot hij het theoretisch deel daarvan af met een onderzoek naar J.S. Bachs triosonate in G, BWV 1027/1039. Bij Katy Satur volgde Jaap-Jan het bijvak piano, eveneens aan het Koninklijk Conservatorium. Ook studeerde hij Geschiedenis aan de Universiteit van Leiden. Deze studie rondde hij in augustus 2012 af. Als organist is Jaap-Jan verbonden aan de Gereformeerde Gemeente te Boskoop. Hij heeft een lespraktijk voor orgel en piano en is ook actief als continuo speler. Daarnaast speelt hij samen met Magda de Jong in Duo Passionate. Jaap-Jan volgde masterclasses bij o.a. Klaas Trapman, Ton Koopman en Daan Manneke.

Klik hier om uw plek te reserveren reserveren.

Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk.
Met de Museumkaart, Rotterdampas en voor kinderen t/m 12 jaar is de entree gratis.

Duo Passionate

De concerten van Duo Passionate zijn bijzonder omdat de programma’s tot stand komen rond een origineel thema zoals De Keuze, Erasmus, Vogels, Sint Joost, Geluk,  12345 en De Geschiedenis van…. . Deze thema’s worden breed gekozen. Daardoor is het concept geschikt voor diversiteit in muziekstijlen zodat een niet traditioneel programma ontstaat. Vaak worden composities uitgezocht die oorspronkelijk voor een andere bezetting dan blokfluit en klavecimbel zijn bedoeld. Op die manier worden de grenzen verkend. Bovendien bevat elk programma een aantal verrassingen. Om de muziek beter te kunnen beleven, kiezen wij voor interactie met het publiek. Dat kan betekenen dat er een mondelinge toelichting wordt gegeven maar ook dat het karakter van de muziek visueel wordt ondersteund. Vooral bij kinderen spreekt dit aan. Het concertpubliek krijgt een kijkje in de keuken van de componisten en de keuzes waar wij voor komen te staan.

Daarbij wordt een actieve luisterhouding gestimuleerd door uitleg over de gespeelde werken. Door de verschillende klankkleuren blijven de concerten van Duo Passionate dynamisch en afwisselend.

Tijdens de concerten van Duo Passionate streven wij naar variatie in instrumentkeuze zowel orgel, klavecimbel en piano en alle soorten blokfluit worden gebruikt. De blokfluiten en de toetsinstrumenten zijn gelijkwaardige partners en verhouden zich niet alleen maar in de traditionele rolverdeling van solist en begeleider.

E3Media Invisible Dot

alle concerten en evenementen