Gregorian Grace

25 mei, 20:00 uur

Overweldigende gezangen – als van een andere wereld

Met veel gratie, bijna eerbiedig, celebreert het negenkoppige meesterlijke ensemble bestaande uit gerenommeerde zangers en artiesten met jarenlange concertervaring en gekleed in eenvoudige monnikengewaden, het gregoriaans.

De bezoekers worden gegrepen door prachtige stemmen en klanken die hun weerga niet kennen. 

Soms mysterieus, soms bijna overweldigend, weerklinken de traditionele eenstemmige kerkgezangen, die uit de oudheid zijn overgeleverd, in de Latijnse taal. Ave Maris Stella, Dies Irae, Veni Sancte Spiritus of Miriam Matrem Virginem zijn slechts enkele van de traditionele gezangen. Deze worden gevolgd door gregoriaans geïnterpreteerde wereldhits van onze tijd zoals Leonard Cohen’s Hallelujah, Knockin’ on heavens doorvan Bob Dylan, Sound of Silence van Simon & Garfunkel en Tears in Heaven van Eric Clapton.

Het gevarieerde repertoirevan Gregorian Grace brengt he tpubliek in een ongekende en meeslepende sfeer. Volledig instrumentaal gepresenteerde stukken ronden het programma op indrukwekkendewijze af. De sacrale sfeer van de kerken, die als locatie dienen voor de Europese tour van 2022, biedt een passend en indrukwekkend decor en kruipt in combinatie met de muziekstukken, die nieuw zijn gearrangeerd door componist Jedrzej Rochecki, op fascinerende wijze onder de huid.

Gregorian Grace biedt met Arte Chorale een unieke en zeer emotionele koorervaring, een tijdreis van het gregoriaans gezang van de oudheid tot heden.

Laat u een avond lang betoveren.

Duur: ca. 120 minuten incl. 15 minuten pause

 

Kaarten te bestellen via:

alle concerten en evenementen