Historisch symposium 2022 – Bekende Gouwenaars in de Sint-Janskerk

5 november

Wat een ramp’ is in 2022 het thema van de Maand van de Geschiedenis. Tijdens het jaarlijks historisch symposium in de Sint-Janskerk staan daarom twee rampen centraal:  De Franse invasie tijdens het Rampjaar 1672 en de voortdurende coronapandemie. Historicus Wouter Troost en burgemeester Pieter Verhoeve  spreken over de Goudse burgemeesters tijdens deze gebeurtenissen. Wat deden zij, en wat werd van hen gevraagd en verwacht?

Wouter Troost zal spreken over Gerard Cincq en de in de Sint-Janskerk begraven Jacob van der Tocht. Beiden waren nauw betrokken bij de Hollandse politiek: Cincq met het ontwerp en de werking van de Oude Hollandse Waterlinie, en Van der Tocht met de militaire en bestuurlijke positie van prins Willem III van Oranje.

Pieter Verhoeve zal spreken over zijn eigen ervaringen als burgemeester tijdens de coronapandemie, en over de rol die burgemeesters hebben in de manier waarop scholen, bedrijven, verenigingen en anderen om moesten en mochten gaan met de coronapandemie.

Afsluitend kijken beide sprekers samen naar de overeenkomsten en verschillen tussen de rol van burgemeesters in beide perioden. Er is dan ook gelegenheid om vragen te stellen.

Het symposium wordt georganiseerd door de Stichting Goudse Sint-Jan en Historische Vereniging Die Goude en vindt plaats op zaterdag 5 november van 14.00 – 15.30 uur

Programma

14:00 Ontvangst
14:15 Opening
14:20 Sprekers
15:00 Discussie
15:25 Afsluiting en drankje

€ 9,50 – volwassene
€ 5,75 – CJP & studenten
Gratis – t/m 17 jaar
Vrienden van de Sint-Jan, Museumkaart-, Rotterdampas- en ICOM-pashouders hebben gratis toegang.
Met uw Vriendenpas kunt u één introducee meenemen. U kunt zich ook nog ter plekke aanmelden als Vriend van de Sint-Jan.

alle concerten en evenementen