Leonardo Valiante | Concerto Valiante

Zaterdag 5 juni, 16.00 uur

Leonardo Valiante

Op 8 jarige leeftijd heb ik de Fireworks van G.F. Händel en pianoconcerten van Mozart gehoord en dat heeft bij mij een enorme positieve emotie en nieuwsgierigheid teweeggebracht. Op mijn 23ste jaar ben ik naar Nederland gekomen en heb ik mij verdiept in de barok, aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Ik ben afgestudeerd bij Jacques Ogg en Annelie de Man. Daar heb ik een aantal projecten in de barok en modern repertoire uitgevoerd, maar de barokstijl trof mij veel dieper door de zuiverheid en de heldere klanken.

Zo heb ik mij verder ontwikkeld in de barokopera, mede door het uitstekende zangtalent van de studenten van het conservatorium.  Nu ben ik bezig met barokzang, kamermuziek en opera in samenwerking met countertenor Mattias Pavlous en andere zangers in de opera.

Opera heeft voor mij een poort geopend, het heeft een enorme verandering teweeggebracht in mijn carrière en daarom kan ik blijven groeien door mijn passie te volgen. Daarbij is de steun van mijn familie, vrienden en kennissen van levensbelang.

Ik ben mij dagelijks bewust van de vreugde, omringt te worden door de barokmuziek en ik vind het heerlijk om samen te werken met zulke getalenteerde en geïnspireerde musici, muziek uit te zoeken en concerten te geven voor de liefhebbers van muziek. Hier leef ik voor!

Mijn doelstelling is, jonge musici te motiveren en te laten genieten van de barokmuziek en de energie te laten voelen die naar voren komt uit de muziek, met hen een team te vormen en met hart en passie dit barok repertoire uit te voeren.

Het is hard, serieus en met intelligentie werken, nieuwe interpretaties creëren voor mijzelf en voor het team. Spannende en intense research in het programmeringen, een actieve agenda van de uitvoeringen zowel in Nederland en in Europa.

Ik ben tevreden in het team werk en heb daardoor een zeer goede motivatie samen met de coördinator Nelly Straatjes.

De bedrijfsnaam ConcertoValiante mag onder dit motto naam en bekendheid krijgen in en buiten Nederland.

Leonardo Valiante, klavecinist

Voor dit concert is reserveren verplicht.

Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk. Met de Museumkaart, Rotterdampas en voor kinderen t/m 12 jaar is de entree gratis.

Er is een prachtig en gevarieerd programma samengesteld met componisten als Dowland (Time stands still en Flow my tears), J.S. Bach (fuga in A  BWV 949), Telemann, Vivaldi (aria Vedró con mio diletto uit opera Il Giustino) en Platti enz.

Countertenor Erjan van der Velde, een jong en veelbelovend talent, verleent zijn medewerking samen met violist James Hewitt, Xiangji Zeng, cellist Sara Vicioso en op orgel Leonardo Valiante.

 

 

E3Media Invisible Dot

alle concerten en evenementen