Livestream | Passieconcert

Zaterdag 6 maart, 16:00 uur

Stabat Mater van Pergolesi & Johannes Passion van Lechner

Op zaterdagmiddag 6 maart vindt er een bijzonder Passieconcert plaats in de Goudse Sint-Jan onder de bezielende leiding van Gerben Budding. Uitgevoerd worden het bloedmooie Stabat Mater van Pergolesi en de zeldzame Johannes Passion van Lechner.

Ensemble Piacevole presenteert u met trots de twee jonge, vocale talenten die het beroemde Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi voor hun rekening nemen: Nanette Mans, sopraan, en Sophia Faltas, alt. Beide solisten hebben al bijzondere concerten op hun naam staan en genieten groeiende bekendheid. Pergolesi schreef de slotmaten op zijn sterfbed in 1736. Hij overleed op 26-jarige leeftijd.

Het 8-koppige Ensemble Piacevole zal daarnaast een onbekende passie zingen. Al lang voordat Bach zijn Matthaus-Passion componeerde, waren er al componisten die passies schreven voor de voorbereidingstijd op Pasen. Een van hen was Leonard Lechner met zijn Historia der Passion und Leidens unsers enigen Erlösers und Seligmachers Jesu Christi van Lechner (1553-1606), ofwel zijn Johannes Passion

De muzikale leiding is in handen van Gerben Budding, stadsorganist van de Goudse Sint Jan, en artistiek leider van Piacevole. Naast de solisten bestaat het Ensemble uit de volgende zangers: Marjon van der Linden (sopraan), Dick Valk en Albert-Jan van Ginkel (tenor), Beppie de Rooy (alt), Rens van der Hee en Erik Murre (bas).

Ensemble Piacevole heet u van harte welkom op dit live-streamconcert dat rechtstreeks vanuit de Sint-Jan wordt uitgezonden en hoopt dat u zult genieten van deze prachtige muziek.

 

De livestream is te bekijken via www.ensemblepiacevole.nl/live

Het programmablad met teksten kunt u hier downloaden.

Steun de musici

Het concert maakt deel uit van de zaterdagmiddagserie van de Goudse Sint-Jan en is gratis.
Er zal een digitale collecte zijn om de onkosten te bestrijden. Doneren kan ook: Stichting Ensemble Piacevole heeft een AMBI-status, giften zijn aftrekbaar voor de belastingen. Het rekeningnummer is NL35 INGB 0007 1740 92 t.n.v. Stichting Ensemble Piacevole.

U kunt uw bijdrage ook geven door onderstaande QR-code te scannen.

Dank u wel alvast!

 

QR Code 6 Maart

alle concerten en evenementen