Lunchconcert | Marjon van der Linden en Gerben Budding

28 juli, 12:00 uur

Bach-herdenking

Stadsorganist Gerben Budding en sopraan Marjon van der Linden 

Werken van Johann Sebastian Bach (1685-1750) 

Uit: Die Kunst der Fuge, BWV 1080
Contrapunctus I (orgel) 

Uit: Cantate ‘Mein Herze schwimmt im Blut’, BWV 199
Tief gebückt und voller Reue
(sopraan en orgel) 

Uit: Die Kunst der Fuge, BWV 1080
Choral: ‘Vor deinen Thron tret’ ich hiermit’ (orgel) 

Uit: Notenbüchlein Anna Magdalena Bach 

  • Warum betrübst du dich   
  • Bist du bei mir

(sopraan en orgel) 

Uit: Orgelbüchlein
‘Ich ruf’ zu dir, Herr Jesu Christ’, BWV 639
(orgel) 

Uit: Cantate BWV 202
‘Weichet nur, betrübte Schatten’
(sopraan en orgel)

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

Sopraan Marjon van der Linden wordt gecoacht door Pieter van Breugel. Daarvoor studeerde ze zang bij Dobrinka Yankova aan het Utrechts Conservatorium, en bij Johannette Zomer. Eerdere zanglessen ontving ze van Annelies Lamm, José Lieshout, Leonore Engelbrecht en Desirée Verlaan.  Marjon treedt als solist regelmatig op bij koren en bij verschillende gelegenheden. Zo was ze te horen in cantates van Bach en Buxtehude, de Johannes en Matthäus Passion van Bach, de Paulus en andere muziek van Mendelssohn, het Requiem van Mozart, diverse werken van Vivaldi, Mozart en Händel, de bekende sopraansolo uit het Miserere Mei van Allegri en vele andere werken.
Als ensemblezanger zingt Marjon in verschillende samenstellingen, waaronder het professionele Ars Musica Kamerkoor o.l.v. Patrick van der Linden, en vocaal ensemble Piacevole o.l.v. Gerben Budding.
Naast zangeres is Marjon dirigent. Ze behaalde op het Utrechts Conservatorium haar Bachelor- en Masterdiploma cum laude, bij docent Rob Vermeulen.
Ze is ze artistiek leider van de Ars Musica Koorschool, met locaties in Gouda en Ridderkerk. Daarnaast is ze dirigent van genoemde Koorschool en van het Meisjeskoor van dezelfde stichting, en van Sweelinck Kamerkoor uit Apeldoorn. 
www.marjonvanderlinden.nl  

Gerben Budding (1987) is kerkmusicus van de Goudse Sint-Janskerk. In Gouda is hij tevens door de gemeente aangesteld als stadsorganist. Als vesperorganist is hij verbonden aan de Utrechtse Domkerk. Gerben is internationaal actief als concertorganist en werkt daarbij graag samen met vocalisten en instrumentalisten.
Hij is dirigent van een aantal oratoriumkoren, een symfonieorkest en Vocaal Ensemble Piacevole. Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechtse conservatorium. Daar behaalde hij een Bachelor- en Mastergraad Orgel met als hoofdvak Improvisatie (beide summa cum laude), een eerstegraads bevoegdheid als Kerkmusicus en een Bachelor- en Mastergraad Koordirectie (met onderscheiding). Hij won prijzen op diverse internationale orgelconcoursen en maakte verschillende cd’s.
www.gerbenbudding.nl

 

alle concerten en evenementen