Online nieuwjaarsconcert 2022 | Verzoekprogramma (deel 1) met cd-presentatie

zaterdag 8 januari, 20:00 uur

Dit concert zal via een livestream te volgen zijn

Op zaterdag 8 januari om 20:00 uur geeft stadsorganist Gerben Budding zijn traditionele nieuwjaarsconcert met verzoekprogramma in de Goudse Sint-Jan. Verzoeken kunnen worden gemaild naar curator_muziek@sintjan.com

Tijdens dit concert presenteert Gerben Budding ook een nieuwe dubbel-cd. Op het nieuwe album voert hij samen met Ensemble Piacevole, Ars Musica Meisjeskoor en sopraansolisten Marjon van der Linden en Nanette Mans het derde deel van het Clavier-Übung van J.S. Bach uit. Klik hier voor meer info.

Gerben Budding is kerkmusicus van de Goudse Sint-Janskerk. In Gouda is hij tevens door de gemeente aangesteld als stadsorganist. Als vesperorganist is hij verbonden aan de Utrechtse Domkerk. Gerben is internationaal actief als concertorganist en werkt daarbij graag samen met vocalisten en instrumentalisten.
Hij is dirigent van een aantal oratoriumkoren, een symfonieorkest en Vocaal Ensemble Piacevole.
Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechtse conservatorium. Daar behaalde hij een Bachelor- en Mastergraad Orgel met als hoofdvak Improvisatie (beide summa cum laude), een eerstegraads bevoegdheid als Kerkmusicus en een Bachelor- en Mastergraad Koordirectie (met onderscheiding).
Hij won prijzen op diverse internationale orgelconcoursen en maakte verschillende cd’s.

alle concerten en evenementen