Ongeveertig-Quarant(ain)e, wij vieren feest!

Zaterdag 19 juni, 16.00 uur

Oihana Aristisabal en Lineke Lever, piano en cello

Vanaf 2021 spelen Oihana & Lineke hun feestelijke programma ‘Ongeveertig-Quarant(ain)e’. Oihana en Lineke worden in het voorjaar van 2021 allebei in dezelfde week 40! Met dit programma staan ze stil bij hoe het leven van componisten er rond diezelfde leeftijd uitzag. Hadden ze kinderen, waren ze getrouwd, welke muziek schreven ze rond die leeftijd? Oihana en Lineke vieren met dit programma een heel jaar lang feest! Viert u het mee?

Quarantaine? Dit Franse woord heeft van oorsprong betrekking op een periode van veertig dagen. Dit leenwoord, dat rond 1650 zijn intrede deed in onze taal, is afgeleid van het Franse telwoord quarante (veertig) en betekent in essentie een periode van veertig dagen. Behalve de herkomst van het getal ‘veertig’ is het nu toepasselijk op hoe musici ‘opgesloten’ zitten in deze tijd: musici kunnen nu o.a. veel minder concerten geven.

Hoe divers het leven van iedereen er uit kan zien, belichten Oihana & Lineke aan de hand van muziek van Frank Bridge, Cécile Chaminade, Camille Saint-Saëns, Max Bruch en Ottorino Respighi. De musici zochten muziek uit de periode dat de componist(e) zelf rond de 40 jaar oud was. Welke muziek schreven ze toen? Hoe zag zijn/haar leven er toen uit? De ene componist is gelukkig getrouwd, de ander maakt zich juist ernstige zorgen over angstige gebeurtenissen in de wereld, terwijl weer een ander te maken heeft met depressies. Hoe verhoudt zich dat tot het leven en de wereld van ons, in het hier en nu?

Ontdek het allemaal in dit bijzondere, feestelijke programma!

Klik hier om voor dit concert te reserveren.

 

Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk.
Met de Museumkaart, Rotterdampas en voor kinderen t/m 12 jaar is de entree gratis.

In mei 2021 komt van dit programma hun CD ‘Quarant(ain)e’ uit, opgenomen door het label Et’cetera. Op de CD staan tevens ingesproken gedichten door de Maastrichtse dichter Wiel Kusters en de Baskische dichter Erika Lagoma Pombar. Zij linken daarmee terug naar waar Oihana en Lineke 40 jaar geleden geboren werden. (CD met dank aan Harry Otten Management bv).

E3Media Invisible Dot

alle concerten en evenementen