Online concert | twee vrienden Schütz en Schein

Zaterdag 22 januari 2022 november treedt Ensemble Piacevole op in de Sint-Jan te Gouda. Op de lessenaar staan werken van Schütz en Schein: twee van de grootste Duitse componisten uit de 17e-eeuw. Piacevole is een professioneel ensemble dat bestaat uit acht ervaren koorzangers. Het ensemble is ontstaan vanuit de liefde voor oude muziek en het verlangen om de luisteraar daarvan te laten genieten. Gerben Budding is de artistiek leider. 

Van beide componisten klinken toonaangevende werken zoals Deutsches Magnificat en Canticum Simeonis II van Heinrich Schütz (1585-1672) en delen uit Israelsbrünnlein van Johann Herman Schein (1586-1630). De verzameling Israelsbrünnlein van Schein is een hoogtepunt uit de vocale kerkmuziek. Schütz en Schein waren bevriend. Schütz schreef een ’tombeau’ voor Schein in de vorm van het begrafenismotet ‘Das ist je gewisslich wahr und ein teuerwertes Wort’, dat ook op het programma staat. 

Daarnaast zal Nanette Mans (sopraan) samen met Gerben Budding (orgel) Ich werde nicht sterben uitvoeren.  Het concertprogramma laat beide componisten van hun beste kant horen. 

alle concerten en evenementen