Passieconcert | Sietze de Vries

9 april, 16:00 uur

Tijdens het zaterdagmiddagconcert van zaterdag 9 april speelt organist en improvisator Sietze de Vries speelt muziek rond het thema ‘veertigdagentijd’. Sietze de Vries zal zowel op het koororgel als op het hoofdorgel spelen. Koororgel:  Heinrich Scheidemann (ca.1595-1663) Erbarm dich mein, o Herre Gott (choral & 2 versus)  Sietze de Vries (* 1973) Improvisatie Psalm 51  Hoofdorgel:  Johann Sebastian Bach (1685-1750) Fantasia und Fuge c-moll (BWV 537) O Mensch, bewein dein Sünde groß (BWV 622)  Johannes Brahms (1833-1897) Herzliebster Jesu (op. 122 nr.2) Herzlich tut mich verlangen (op. 122 nr.10)  Sietze de Vries (* 1973) Improvisatie ‘Herzlich tut mich verlangen 

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

Sietze de Vries is internationaal werkzaam als concertorganist en kerkmusicus. Hij ontving zijn orgelopleiding onder anderen van Wim van Beek en Jos van der Kooy. Bij laatstgenoemde docent studeerde hij eveneens improvisatie, net als bij de illustere Jan Jongepier. Naast zijn bachelor en master diploma’s, is hij in het bezit van de bevoegdheidsverklaring I Kerkmuziek en de aantekening improvisatie.

Tijdens en na zijn studie aan de conservatoria van Groningen en Den Haag maakte hij naam door niet minder dan vijftien prijzen te winnen bij diverse orgelconcoursen. Een afsluitend hoogtepunt van deze periode was het winnen van het internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2002.

In het nieuwe millennium nam de carrière van Sietze de Vries ook internationaal een hoge vlucht: hij concerteert, doceert en jureert in vele Europese landen, maar ook in de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Zuid-Afrika en Australië. Als docent is hij verbonden aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en hij is organist van de Groningse Martinikerk als opvolger van Wim van Beek. In zijn functie van artistiek leider van het Orgel Educatie Centrum Groningen, promoot hij het historische orgelbezit van de provincie, met als uitvalsbasis de Petruskerk te Leens.

alle concerten en evenementen