Ruiqi Ren, Alex Baker & Menglin Gao

Zaterdag 7 november 2020

GEANNULEERD

De moderne en barokviolist Ruiqi Ren trad als solist op in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Als barokvioliste werkte ze samen met de Nederlandse Bachvereniging, The English Concert, Juilliard 415, La Risonanza, Bach Collegium Japan, Arcangelo en Poland Baroque. Als concertmeester van Shanghai’s eerste ensemble voor oude muziek, Shanghai Camerata, promoot Ren oude muziek over de hele wereld. Naast haar drukke leven als violiste, is ze ook hoofdredacteur van het tweetalige muzikantenblad Imparted, dat tot doel heeft een intercultureel communicatieplatform op te bouwen door middel van muziek en kunst.

Ren is afgestudeerd aan de Juilliard School, Indiana University, Oberlin Conservatory en The Royal Conservatory of Hague. Ze werkte onder meer met William Christie, Paul Agnew, Shunske Sato, John Holloway, Fabio Bonizzoni, Rachel Podger, Masaaki Suzuki en Monica Huggett.

Alex Baker, uit San Luis Obispo, Californië, is cellist en violist da gamba. Hij begon zijn studie oude muziek aan het Oberlin College, waar hij afstudeerde met graden in cello-uitvoering en Duitse literatuur. Hij woont momenteel in Den Haag en studeert bij Mieneke van der Velden, en doet onderzoek naar stijlen van verkleining in viola da gamba-repertoire.

Countertenor, blokfluitist en theorbist Menglin Gao behaalde in 2013 zijn bachelordiploma blokfluit aan Oberlin. In 2015 behaalde hij een Master of Music in oude muziek zang aan de Longy School of Music, voordat hij begon met zijn doctoraatsstudie aan de Indiana University Jacobs School of Music. , zangstudie bij Steven Rickards en basso-continuo op het theorbe met Nigel North. Gao heeft op verschillende instrumenten samengewerkt met vele vooraanstaande artiesten zoals Elizabeth Walfisch, Ingrid Matthews, Cynthia Roberts, Gary Wedow en David Stern. Gao richtte in 2016 de Shanghai Camerata op, China’s eerste ensemble voor oude muziek, en leidde het sindsdien naar talloze succesvolle uitvoeringen in belangrijke concertzalen in China. Sinds 2017 geeft hij ook lezingen aan de New York University, Fudan University en East China Normal University.

In 2019 hield Gao toezicht op de release van het eerste album met oude muziek opgenomen in China, Monteverdi in Shanghai. Nadat hij in 2019 zijn studie begon aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, onder Mike Fentross en Joachim Held, bleef hij actief in China, toerde met Opera Fuoco onder dirigent David Stern en nam hij deel aan het Shanghai Symphony Orchestra’s 5e Shanghai Baroque Festival met het Shanghai Camerata, met een programma van Cavalli en Cesti, onder leiding van David Stern.

 

alle concerten en evenementen