Schumann, Liederkreis op. 24 & Ravel, Histoires Naturelles

Donderdag 17 juni, 12.00 uur

Nanette Mans, sopraan, Mieke Glasbergen-Verduijn, piano en Gerben Budding, orgel

Sopraan Nanette Mans (2000) studeert momenteel klassieke zang aan het Codarts conservatorium in Rotterdam bij bariton Henk Neven. De jaren voor haar opleiding heeft ze les gehad van sopraan Tamar Niamut. Afgelopen jaren was Nanette te horen als soliste in diverse solocantates (o.a. Bach en Telemann), het Stabat Mater van Pergolesi, de Paulus van Mendelssohn en gaf ze diverse liedrecitals met o.a. de Rotterdam Chamber Music Society.

Ook als ensemblezanger heeft Nanette veel ervaring. Op jonge leeftijd zong ze bij diverse koren, waaronder het Meisjeskoor van Ars Musica, waar ze zanglessen kreeg van Margreet Rietveld en Pieter van Breugel. Tijdens haar studie zong ze bij het Rotterdam Symphony Chorus onder leiding van Valery Gergiev. Momenteel zingt ze bij Vocaal Ensemble Piacevole (Gerben Budding), dat zich specialiseert in oude muziek, het Ars Musica Kamerkoor (Patrick van der Linden) en het Codarts Kamerkoor (Wiecher Mandemaker).

Als soliste ontving Nanette masterclasses van Margreet Honig, Marcel Reijans, Charlotte Riedijk, Frans Huijts en Hans Eijsackers (lied).

Mieke Verduijn-Glasbergen (*1996) begon op 9-jarige leeftijd met het volgen van pianolessen bij Sanja Milohanic in Gouda. In 2013-2014 volgde zij de vooropleiding piano aan het Utrechts Conservatorium, met Henry Kelder als docent. In de daarop volgende periode nam zij, naast haar pabo-opleiding, pianolessen van Andrew Wright in Den Haag. Van 2017 tot 2019 volgde zij de minor educatie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, deze sloot zij cum laude af. Sinds september 2018 studeert zij klassiek piano bij hoofdvakdocent Slava Poprugin aan ditzelfde conservatorium. Verder ontving Mieke diverse masterclasses van o.a. Vladimir Tropp, Wibi Soerjadi, en  Thomas Schwan. Ook is ze actief op het gebied van kamermuziek, sinds september 2020 volgt ze de minor kamermuziek met het Brioso Trio.

Mieke won tweemaal een eerste prijs op het Keuris concours in Amersfoort, in 2014 (solo) en in 2019 (kamermuziek).

Behalve het investeren in haar eigen pianospel besteedt Mieke veel aandacht aan haar bloeiende pianolespraktijk in Gouda. Daarnaast is zij actief op het gebied van kamermuziek en speelt ze regelmatig bij diverse koren. Mieke is sinds 2017 dirigente van kinderkoor ‘de Regenboog’ in Bodegraven.

Klik hier om voor dit concert te reserveren.

Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk.
Met de Museumkaart, Rotterdampas en voor kinderen t/m 12 jaar is de entree gratis.

alle concerten en evenementen