Studentenconcert | Floris van Gils

Donderdag 26 augustus, 12.00 uur

De organist van de oud-katholieke kathedrale kerk van Ste. Getrudis te Utrecht presenteert zich met werken van Vlaamse, Nederlandse en Duitse bodem. Hij begint met de boeiende variaties over ‘Heer Jezus heeft een hofken’ van de befaamde Belgische orgelpedagoog Flor Peeters. Ook horen we een sfeervol werk van Jan Zwart, grootvader van de Goudse Stadsbeiaardier!

Koororgel 

Flor Peeters (1903-1986)
Variaties ‘Heer Jezus heeft een hofken’


Hoofdorgel       

Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788)
Fantasia und Fuga c-moll, Wq 119/7

Jan Zwart (1877-1937)                  
Uit: Vijf Orgelkoralen
‘Kom heil’ge Geest daal op ons neer’

Max Reger (1873-1916)
Präludium d-moll, Op. 65

Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk. Met de Museumkaart, Rotterdampas, Vriendenpas en voor kinderen t/m 12 jaar is de entree gratis.
Na afloop is er een collecte voor de musici.

Floris van Gils (1996) is als kerkmusicus verbonden aan de oud-katholieke kathedrale kerk van Ste. Gertrudis te Utrecht en de Johanneskerk te Amersfoort. Floris is cantor van de dorpskerk van Nigtevecht. Hij studeerde hoofdvak Orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jos van der Kooy. Floris volgde bijvak piano bij Wim Voogd, bijvak klavecimbel bij Siebe Henstra en bijvak zang bij Kees-Jan de Koning. Zijn kerkmuziek-opleiding ontving hij aan Codarts Hogeschool voor de kunsten te Rotterdam. Naast zijn muzikale activiteiten behaalde Floris een bachelor Theologie aan de Vrije Universiteit en de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam. De theologiestudie hoopt hij komend collegejaar te vervolgen met de Master Gemeentepredikant aan de Protestantse Theologische Universiteit.

alle concerten en evenementen