Studentenconcert | Jef Vloemans

Donderdag 15 juli, 12.00 uur

De Vlaamse musicus Jef Vloemans maakte een zeer origineel programma met drie werken van Belgische bodem en twee werken van Italiaanse bodem: België vs. Italië 3-2. Goede wedstrijd!

 

Programma

Thema: België vs. Italië 3-2

Koororgel

Bernardo Storace (1637-1707)
Ballo della Battaglia (in D)

Peeter Cornet (ca. 1575-1633)
Fantasia ottavi toni

Hoofdorgel

Jef Vloemans (*1984)
Conserva me (2020)

Peeter Cornet (ca. 1575-1633)
Fantasia primi toni

Bernardo Storace (1637-1707)
Ciaccona (in C)

Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk. Met de Museumkaart, Rotterdampas, Vriendenpas en voor kinderen t/m 12 jaar is de entree gratis.
Na afloop is er een collecte voor de musici.

Jef Vloemans (Lille, 1984) is sinds kort aan het werk als zelfstandig muzikant. Een keuze die hij maakte in de hoop artistieke vrijheid te vinden. De jaren daarvoor werkte hij vast in dienst van de Katholieke Kerk als organist, repetitor en cantor. Vandaag de dag is Jef nog steeds actief binnen de kerk, maar ligt de focus toch meer en meer op het componeren van nieuwe muziek.

Ongeveer twee jaar geleden besliste Jef om zijn studies opnieuw op te nemen. Ditmaal in het Nederlandse Tilburg, waar hij een beroep kan doen op een gevarieerde groep enthousiaste en toegewijde docenten (o.a. Ruud Huijbregts, Bart Rodyns en Wouter van der Wilt). Steeds zoekend naar nieuwe inzichten en inspiratie.

Voor dit alles, lang, lang geleden dus, studeerde Jef orgel aan het conservatorium van Antwerpen (bij Joris Verdin) en improvisatie in Mons (bij Xavier Deprez). Tijdens deze periode schreef hij ook zijn eerste (prijswinnende) composities voor orgel.

alle concerten en evenementen