Studentenconcert | Joël Boone

Donderdag 29 juli, 12.00 uur

De jonge organist Joël Boone opent zijn concert met een improvisatie op het koororgel van de Sint-Jan. Improviseren is een ambacht waar organisten zich vanouds mee bezig houden. In de achttiende werd er in Nederlands nauwelijks bestaande muziek gespeeld op orgel.

In het midden van het programma staat de intrigerende Fantasmagorie van Jehan Alain. Muziek die het wonderwel goed doet op het hoofdorgel van de Sint-Jan.

Programma

Koororgel

Joël Boone (*2001)
Improvisatie


Hooforgel

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Liebster Jesu, wir sind hier, BWV 731
Präludium und Fuge in G-dur, BWV 541

Jehan Alain (1911-1940)
Fantasmagorie, op. 63

Franz Schmidt (1874-1939)
Präludium und Fuge in D-Dur „Halleluja“

Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk. Met de Museumkaart, Rotterdampas, Vriendenpas en voor kinderen t/m 12 jaar is de entree gratis.
Na afloop is er een collecte voor de musici.

Joël Boone (2001) volgde vanaf zijn tiende jaar orgellessen van Jan-Hans Mathlener in Yerseke. Sinds 2019 studeert hij Orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij combineert dit met een studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Op het Koninklijk Conservatorium is Jos van der Kooy zijn hoofdvakdocent voor orgel en krijgt hij pianolessen van Wim Voogd.

Joël is als organist verbonden aan de Protestantse Gemeente Kloetinge. Verder speelt hij ook kerkdiensten in Zierikzee en Yerseke.

alle concerten en evenementen