Studentenconcert | Nikita Morozov

Donderdag 12 augustus, 12.00 uur

De Russische organist Nikita Morozov levert een bijdrage aan het Sweelinck-herdenkingsjaar door te beginnen met een Echo-fantasie van deze grootmeester. Daarna nog twee grootheden uit de orgelliteratuur: Bach en Franck. Geniet van de lyriek bij Franck en de uitgelatenheid van de jonge Bach.

Koororgel

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621)
Echo-Fantasia I

Hoofdorgel

César Franck (1822-1890)
Prélude, Fugue et Variation, Op.18

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Toccata, Adagio und Fuge in C-dur, BWV 564

Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk. Met de Museumkaart, Rotterdampas, Vriendenpas en voor kinderen t/m 12 jaar is de entree gratis.
Na afloop is er een collecte voor de musici.

Nikita Morozov (1997) is een jonge en getalenteerde organist. Nikita werd geboren in Moskou en studeerde piano en orgel aan de Ivanov-Kramskoy Muziekschool. In 2017 studeerde hij af aan het Academisch Muziekcollege van het Staatsconservatorium van Moskou. Nikita Morozov studeert momenteel aan het Staatsconservatorium van Moskou. Zijn repertoire omvat werken uit alle stijlperiodes.
Nikita Morozov staat nog maar aan het begin van zijn muzikale carrière, maar hij heeft al deelgenomen aan vele orgelconcerten in Rusland en in het buitenland. Deze omvatten onder meer jaarlijkse concerten in het Concertgebouw van Yaroslavl, het Conservatorium van Moskou en de St. Laurens Kerk in Rotterdam (NL). Hij heeft ook deelgenomen aan masterclasses van bekende organisten, waaronder Gunther Rost, Johann Trummer, Christophe Mantoux en Vincent Grappy.

alle concerten en evenementen