Studentenconcert | Steven Knieriem

Donderdag 19 augustus, 12.00 uur

Steven Knieriem is een organist met lef! Kroon op het programma is namelijk de ‘grote f-moll’ van Wolfgang Amadeus Mozart. Het werk is oorspronkelijk geschreven voor een mechanisch uurwerk en dat is te merken…

Koororgel

Dietrich Buxtehude (1637-1707)
Praeludium und Fuga in F-Dur, BuxWV 145

Hoofdorgel

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Uit: ‘Schübler Choräle’

  • ‘Wachet auf, ruft uns die Stimme’, BWV 645
  • ‘Meine Seele erhebet den Herren’, BWV 648
  • ‘Kommst du nun, Jesu, vom Himmel herunter’, BWV 650

 

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Fantasie in f-Moll, KV 608

Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk. Met de Museumkaart, Rotterdampas, Vriendenpas en voor kinderen t/m 12 jaar is de entree gratis.
Na afloop is er een collecte voor de musici.

Steven Knieriem (2001) is geboren en getogen in Goes. Op negenjarige leeftijd begon hij zijn orgelstudie aan de Zeeuwse Muziekschool bij Jos Vogel en Rien Balkenende, waar hij zijn D-diploma behaalde.

Thans studeert Steven hoofdvak orgel aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam bij Ben van Oosten. Tevens ontvangt hij lessen continuospel van Bas de Vroome en improvisatielessen van Hayo Boerema.

Hij werd prijswinnaar van verschillende orgelconcoursen. Zo won hij in juni 2017 de tweede prijs in de finale van het eerste Nationale Ambitus Orgelconcours in de Grote of St. Bavokerk te Haarlem. In oktober 2018 won hij de tweede prijs op het concours ‘Orgues à Douai’ in de Collégiale Saint Pierre van Douai (F) en in september 2019 won hij de tweede prijs in de finale van het tweede Nationale Ambitus Orgelconcours in de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam.

Steven concerteerde op toonaangevende plekken in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië. Zijn repertoire omvat alle stijlperioden.

Hij is werkzaam als begeleider van het Gemengd Koor VZOS te ’s-Gravenpolder. Ook schrijft Steven als beginnend componist werken voor orgel. Momenteel is Steven Knieriem één van de organisten van het Flentrop-orgel in de Sionkerk te Goes.

alle concerten en evenementen