Studentenconcert | Wietse Ouwejan, orgel en Jaap de Kok, bariton

Donderdag 8 juli, 12.00 uur

Het duo Ouwejan/De Kok gaf vorig jaar een livestreamconcert in de Goudse Sint-Jan. Dit jaar zijn ze live te beluisteren in een toegankelijk en afwisselend programma met werken van o.a. Schumann, Mozart en Bach.

Ernest Chausson (1855-1899)
‘Le charme’, Op. 2 Nr. 2

Robert Schumann (1810-1856)
Uit: Liederkreis, Op. 39
In der Fremde
Canon in a-moll, Op. 56 Nr. 2

Uit: Liederkreis, Op. 39
Wehmut

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Uit: Le nozze di Figaro
‘La Vendetta’, KV 492

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
‘Vergnügte Ruh’ (BWV 170)
‘Gloria in excelsis Deo’ (BWV 191)

Wietse Ouwejan (*1999) begon met orgellessen op zijn achtste. Lessen kreeg hij van een kennis. Al snel daarna nam hij lessen bij Jochem Schuurman, bij wie hij bijna 10 jaar lessen heeft gevolgd.

Sinds 2016 studeert hij aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Eerst de vooropleiding, nu de hoofdvakstudie. Les krijgt hij van Erwin Wiersinga en Theo Jellema. Masterclasses volgde hij bij Ville Urponen, Stef Tuinstra, Eric Lebrun, Matteo Imbruno, Wolfgang Zerer en Arvid Gast. Interpretatie lessen en bijvaklessen klavecimbel volgt Wietse bij Johan Hofmann. Momenteel studeert Wietse eveneens aan de LOTO (Landelijke Opleiding Tot Orgeladviseur). Zijn mentor is Peter van Dijk.

Wietse Ouwejan is organist in diverse kerken, waaronder de Christelijk Gereformeerde Kerk te Drachten, de Columnakerk te Groningen en de Oud Katholieke Kerk te Groningen.

 

Jaap de Kok (*1998) behaalde in 2020 zijn Bachelor Orgel aan het Prins Claus Conservatorium (PCC) bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga. Daarnaast kreeg hij als integraal-hoofdvak  pianolessen van Nata Tsvereli. Jaap heeft masterclasses gevolgd bij Wolfgang Zerer, Paola Crivellaro, Ville Urponen en Christophe Mantoux. Jaap behaalde in 2017 de derde prijs op het SGO orgelconcours en in 2018 werd hij tijdens dit concours winnaar van het conservatoriumstudenten-klassement.

Sinds september 2017 studeert Jaap ook Koordirectie aan het PCC. Zijn docent is Louis Buskens. Hij kreeg bijvak zang van Marcel Reijans en sinds september 2019 krijgt hij zangles van Hanneke de Wit, Paul Triepels en David van Laar. In september 2020 is Jaap gestart met de Bachelor opleiding Klassiek Zang aan het PCC.

Jaap is dirigent van het in 2017 opgerichte Agricola Consort, dat hij o.a. dirigeerde tijdens A Festival of Lessons & Carols in de Martinikerk te Groningen en een cantatedienst in de Grote Kerk te Leeuwarden. Daarnaast is hij sinds mei 2019 dirigent van het Gereformeerd Groninger Mannenkoor. Jaap was begin 2020 interim-dirigent van COV Drachten, Concertkoor ‘Gloria Deo’.

Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk.
Met de Museumkaart, Rotterdampas, Vriendenpas en voor kinderen t/m 12 jaar is de entree gratis.

alle concerten en evenementen