Let op:

Dit concert of evenement heeft al plaatsgevonden!

Valeria Mignaco en Elly van Munster | Gretchen am Spinnrade

Zaterdag 24 oktober 2020

Sopraan Valeria Mignaco en gitariste Elly van Munster brengen Duitse en Italiaanse liederen uit de Weense vroeg-romantiek (begin 19e eeuw) van Mauro Giuliani, Louis Spohr en Franz Schubert. Wenen was hét cultureel centrum in die tijd.
De bekendste Weense liedcomponist was Franz Schubert. Zijn liederen zijn onnavolgbaar. Beroemde gitaristen bewerkten zijn pianobegeleidingen voor gitaar. De begeleiding van ‘Auf dem Wasser zu singen’ is bijvoorbeeld van Napoléon Coste. De Italiaanse componist en gitaarvirtuoos Mauro Giuliani maakte bij zijn liederen gitaarbegeleidingen. De liederen van violist/componist Louis Spohr zijn uitgegeven met piano- en gitaarbegeleiding.
De Hongaarse componist Johann Kaspar Mertz bewerkte ‘Ständchen’ van Schubert.
Elly van Munster bespeelt een gitaar gebouwd door Martin de Witte (Den Haag 2012), naar voorbeeld van de Weense gitaarbouwer Johann Stauffer (1830).

 

Programma:

Liederen met gitaar uit de Weense vroeg-Romantiek van Franz Schubert (1797-1828), Mauro Giuliani (1781-1829) en Louis Spohr (1784-1859). En gitaarsolo’s van Mauro Giuliani en Johann Kaspar Mertz (1806-1856)

 

Vrij toegankelijk met entreebewijs voor de kerk.
Met de Museumkaart, Rotterdampas en voor kinderen t/m 12 jaar is de entree gratis.

In lijn met het landelijk beleid is reserveren van uw bezoek of om een concert bij te wonen tijdelijk weer verplicht.

 

UITVERKOCHT

E3Media Invisible Dot

alle concerten en evenementen