kamerkoor Cantare | ‘Hollandse Meesters’

zaterdag 6 november, 20.00 uur

Concert ‘Hollandse Meesters’

Voor de Nederlandse klassieke muziek is 2021 een bijzonder jaar: de componisten Alphons Diepenbrock, Jan Pieterszoon Sweelinck en Josquin Des Prez overleden respectievelijk 100, 400 en 500 jaar geleden. Dat vraagt om een bijzonder concert: op 6 november a.s.!

In een gevarieerd programma voert kamerkoor Cantare o.l.v. Leo Rijkaart verschillende werken van deze Hollandse Meesters uit. Tussen de muziekstukken zal musicoloog Désirée Staverman het een en ander vertellen over de achtergrond van de muziek en de relatie tussen deze drie componisten. Zij is gepromoveerd op de toneelmuziek van Diepenbrock en zal onder andere ingaan op de vraag hoe Diepenbrock en zijn tijdgenoten aankeken tegen de muziek van Josquin en Sweelinck.

Tickets voorverkoop € 15,00 / Vriendenpas Sint-Jan € 13,50
Aan de deur € 17,50 / Vriendenpas Sint-Jan € 16,00

Bestel hier uw tickets online

Voor dit concert is een coronatoegangsbewijs verplicht

Bovendien zal mezzosopraan Karolina Hartman enkele liederen van Diepenbrock ten gehore brengen. Zij wordt daarbij begeleid door organist Arjen Leistra, die daarnaast ook nog enkele solowerken voor orgel van Sweelinck zal uitvoeren. Kortom, een veelzijdig en interessant programma!

alle concerten en evenementen