Zaterdagmiddagconcert | Annemarie van Prooijen en Frank den Herder

zaterdag 11 december, 16:00 uur

Annemarie van Prooijen en Frank den Herder spelen op zaterdag 11 december 2021 om 16.00 uur een concert in de zaterdagmiddagserie van de Goudse Sint-Jan. Ze spelen onder meer de derde sonate voor viool en piano van Edvard Grieg. Het stuk is zó intens emotioneel dat je de kou in de kerk vergeet. Grieg was een Noorse componist uit de 19e eeuw, een echte romanticus. Het verhaal gaat dat hij op 12-jarige leeftijd straf kreeg voor een van zijn composities. Het stuk werd afgepakt en verbrand, maar dat weerhield Grieg er niet van om zich verder te ontwikkelen en prachtige muziek te componeren. De Peer Gynt suite is een van zijn bekendste werken en hij wordt gezien als de belangrijkste componist van Noorwegen. In zijn derde sonate voor viool en piano heeft Grieg veel Noorse volksmuziek verwerkt.

Programma

Johan S. Svendsen (1840-1911)
Romance, op. 26 (1897)

Christian Sinding (1856-1941)
Frühlingsrauschen, op. 32 nr. 3 (1896)

 Frank den Herder (*1952)
Uit: Sonate voor viool en piano (2016-2018)
deel 1, Allegro moderato

Edvard Grieg (1843-1907)
Sonate nr. 3 in c-mineur voor viool en piano, op. 45 (1886)

  • Allegro molto ed appassionato
  • Allegretto espressivo alla Romanza
  • Allegro animato

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.

Om het concert bij te kunnen wonen moeten wij vragen om uw Coronapas

Frank en Annemarie komen beide uit muzikale families. Frank is niet alleen een hele goede pianist, maar ook een begaafde cellist en componist. Zijn werk is modern, maar toegankelijk. Annemarie is een bekend gezicht in de Goudse klassieke muziekwereld. Al ruim tien jaar speelt zij regelmatig op verschillende gelegenheden in haar thuisstad. Met veel plezier zullen Annemarie en Frank het zaterdagmiddagconcert verzorgen op 11 december.

alle concerten en evenementen