Zaterdagmiddagconcert | Berry van Berkum

26 maart, 16:00 uur

Tijdens het zaterdagmiddagconcert van zaterdag 26 maart speelt organist Berry van Berkum een afwisselend programma onder het thema ‘La Monica in de Sint-Jan’.

La Monica in de Sint-Jan

Böhm (1661-1743)
Praeludium, Fuga en Postludium in g moll

du Caurroye (1549-1609)
Fantaisie sur une jeune fillette

Buxtehude (1637-1707)
Von Gott will ich nicht lassen

Correa Braga (17e eeuw)
Batalha de 6. Tom

J.S. Bach (1685-1750)
Von Gott will ich nicht lassen BWV 658

Hagen (1959)
Shalom

Tanke (1959)
Birds, drums and signals

Matter (1937)
Fantasia sopra Von Gott will ich nicht lassen

Vierne (1870-1937)
Étoile du soir

Bovet (1942)
Salamanca

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

Berry van Berkum studeerde orgel, improvisatie en piano aan het conservatorium te Arnhem bij respectievelijk Bert Matter en Jacques Hendriks. Daarna volgde hij interpretatiecursussen bij Harald Vogel (D), Louis Thiry (F) en improvisatie lessen bij Jan Welmers (orgel)en Bert van den Brink (piano).

Hij behaalde meerdere malen prijzen op internationale orgelconcoursen (o.a. bij het Dollard Festival D). Sinds 2013 experimenteert hij in het ensemble “HOT” met Steven Kamperman (altklarinet) en Dion Nijland (contrabas). Zij speelden op verschillende festivals en richten zich op improvisatie van eigen composities die weer verwant aan thema’s van jazz legende Charlie Parker, Mingus en gregoriaanse thema’s. In 2016 verscheen hun eerste CD “Bird&Beyond”.

Hij maakte naam als improvisator in binnen- en buitenland en geeft ook workshops aan conservatoria. Sinds 2012 is hij tevens actief als begeleider van “zwijgende” films d.m.v. improvisatie. Samen met Dirk Luijmes voerde hij voor het eerst de Sacre van Strawinsky uit op orgel. In 2011 is hij benoemd als organist van de Nicolaïkerk te Utrecht en als adviseur van de Stichting Culturele Evenementen Nicolaïkerk, tevens is hij sinds 2017 organist van de Dominicanenkerk te Zwolle.

Berry van Berkum is ook werkzaam als componist. Daartoe volgde hij sinds 1998 compositie lessen bij Andries van Rossem en vanaf 2002 bij Klaas de Vries in Rotterdam. Hij schreef werken voor verschillende bezettingen , o.a. voor bayan, marimba, koor, orgel, saxofoon, djembé en harmonium, strijkorkest, carillon en Big Band.

alle concerten en evenementen