Zaterdagmiddagconcert | Dick Le Mair en Peter Koetsveld

26 februari, 16:00 uur

Dick Le Mair en Peter Koetsveld brengen een origineel programma met een o.a. de première van het werk Fiori. Dick Le Mair, Gouds componist, schreef dit werk in 2020 voor klarinet en marimba in opdracht van Peter Koetsveld. De première moest vanwege corona wachten tot vandaag.  

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Uit: Cellosuite, BWV 1012
Gavotte I 

Joseph Haydn (1732-1809)
Sonate IV ‘Mulier ecce filius tuus’ 

Dick Le Mair
Ubi caritas
No greater love
The road is long and lonely
Ode to love 
Requiem for the refugees
Fiori (première) 

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

Dick Le Mair, geboren in Den Haag en opgegroeid in een gezin waar muziek een belangrijke rol speelde. Vader Le Mair was kerkorganist en zoonlief zat dan ook vaak hoog bovenin de kerk, naast het klavier van een imposant orgel te kijken en te luisteren hoe vader speelde. De piano in huis werd een geliefd object, naspelen van gehoorde platen en kerkmuziek een aangenaam tijdverdrijf en al gauw kwam werk van klassieken als Bach en Mozart op de lessenaar.
Maar toen… ontdekte Dick de rock ‘n roll. Geen pianospelen meer, geen klassieken, maar drums spelen in plaatselijke rockbands, lessen van jazzdrummers en orkestslagwerkers en door naar het conservatorium om slagwerk en compositie te studeren. Zo maakte hij concertreizen door Europa, Zuid Amerika, Canada en Australië was gastdocent aan de universiteit van Sydney, Caracas, Odense en Porto. En was voor radio en plaatopnamen in Europese landen en Canada.
De laatste jaren is Dick voornamelijk actief als componist/arrangeur, percussionist/slagwerker en dirigent/docent. Hij schreef documentairemuziek voor de Duitse TV, maakte tunes en orkestwerken in opdracht van VPRO en EO en produceerde/arrangeerde orkestopnames voor platenmaatschappijen als EMI, CNR en SONY en componeerde werken, die deels op CD zijn uitgebracht, zoals EMI-producties ‘Over the Ages’ en ‘Impressions of a Pilgrimage’, ‘Tanzend Auferstehen’ in opdracht van een Duits dansgezelschap en ‘Via Crucis’. 

 Peter Koetsveld studeerde in 1985 af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Sjef Douwes. Hij verwierf kort daarna een positie als eerste klarinettist in het Cape Town Symphony Orchestra en toerde met hen naar Taiwan. Peter won het prestigieuze ‘Oude Meester’ kamermuziek concours met het Mozart Kwintet voor blazers en piano. Zijn spel waas meermaals te horen voor de nationale radio SABC in Kaapstad.
Terug in Nederland speelde Peter in het Randstedelijk Begeleidingsorkest. Voor langere tijd speelde hij in Trio Con Spirito. In 2002 richtte hij het Kurios Clarinet Quartet op en nam verschillende cd’s met hen op. Peter speelt lichte muziek in ensemble Take Five en de band Sela. 

In 2018 verscheen zijn solo-album ‘ROOTS’ en in 2021 zijn Passie-cd ‘The seven last Words of our Redeemer on the cross’ van Haydn. 

alle concerten en evenementen