Zaterdagmiddagconcert | Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld

12 november, 16:00 uur

De prachtige akoestiek van de Goudse Sint Jan inspireerde Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld een programma samen te stellen met muziek van Mozart, Saint-Saëns en Gershwin. Het concert start met een bewerking voor klarinet en piano van (delen uit) het Klarinetkwintet van Wolfgang Amadeus Mozart. Mozart schreef het kwintet speciaal voor Anton Stadler en zijn bijzondere bassetklarinet. Het werk is een hoogtepunt uit de literatuur voor klarinet. Daarna volgt de klarinetsonate van Camille Saint-Saëns. Hij voltooide deze sonate vlak voordat hij stierf en laat daarin nog eenmaal zijn vakmanschap in het schrijven van melodische en harmonische lijnen klinken. Het concert eindigt spetterend en jazzy met Amerikaanse muziek: een eigen versie van de Rhapsody in Blue van George Gershwin! 

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791)
Klarinetkwintet KV581
I Allegretto
II Larghetto
IV Allegretto con Variazioni 

Camille Saint-Saëns (1835 – 1921)
Sonate Opus 167
I Allegretto
II Allegro animato
III Lento
IV Molto allegro  

George Gershwin (1898 – 1937)
Rhapsody in blue 

 

 

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

 

Angélique en Nicole vormen ruim 15 jaar een duo. Hun 10-jarig jubileum bekroonden zij met het uitbrengen van een cd met werken van Johannes Brahms, Francis Poulenc en Gerald Finzi. In deze muziek én in de samenwerking tussen Angélique en Nicole staan muzikaal samenspel en een gelijkwaardige rol voor piano en klarinet centraal. 

 

In de afgelopen jaren waren Angélique en Nicole te horen in o.a. de kleine zaal van het Concertgebouw, De Oosterpoort Groningen en TivoliVredenburg, alsook live tijdens het Programma Viertakt Podium en Opium op Radio 4. Het duo is ook werkzaam voor Stichting Muziek in Huis, de grootste kamermuziekorganisatie van Nederland, die kamermuziekconcerten in zorgcentra verzorgt op het niveau van reguliere concertzalen. 

 

 

Nicole van Jaarsveld won tweemaal de kamermuziekmarathon van het Utrechts Conservatorium. Ze speelt in diverse kamermuziekensembles waarmee ze concerten gaf in onder andere Het Concertgebouw, TivoliVredenburg en De Oosterpoort. Met het Vivezza Trio en Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld was ze meerdere keren live te horen op radio 4. Nicole soleerde in o.a. ‘Gnarly Buttons’, het klarinetconcert van John Adams. Ook remplaçeerde ze bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.  

Haar studies volgde ze aan het Conservatorium van Utrecht bij Herman Braune en Bas de Jong en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Sjef Douwes. Haar masteropleiding kamermuziek rondde ze af aan het Utrechts Conservatorium bij Céleste Zewald met uitstekend resultaat. Masterclasses volgde ze bij onder andere Michael Collins, Charles Neidich, Martin Fröst en Ralph Manno.  

 

 

 

Angélique Heemsbergen was als soliste te horen met Gershwins Rhapsody in Blue. Als kamermusicus speelt ze in diverse ensembles waarmee ze concerten gaf in onder andere Het Concertgebouw en TivoliVredenburg. Daarnaast was ze meerdere malen live te horen op Radio 4 vanuit de Spiegelzaal van Het Concertgebouw, tijdens het programma Viertakt Podium en vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. 

Angélique is een veelgevraagd repetitor en solist en was verbonden aan (opera)producties van o.a. Chiel Meijering en het NJO Summer Academy. In 2009 behaalde ze haar Master of Music in Performance aan het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti met kamermuziek als specialisatie. Ze volgde masterclasses bij o.a. Pascal Devoyon, Kyoko Hashimoto, David Owen Norris en Richard Egarr. 

alle concerten en evenementen