Zaterdagmiddagconcert | Ensemble Piacevole

29 oktober, 16:00 uur

Op zaterdagmiddag 29 oktober, aan de vooravond van Hervormingsdag, Allerzielen en Allerheiligen, zal Ensemble Piacevole indrukwekkende vocale muziek ten gehore brengen die in het teken staat van ‘eeuwigheid’. Op de lessenaar staat de Musikalische Exequien van Heinrich Schütz (1585-1672). Deze muziek kon uiteraard niet ontbreken in het Schütz-gedenkjaar. 

Vooraf speelt stadsorganist Gerben Budding ‘Mit Fried und Freud’ uit de begrafenismuziek welke Dietrich Buxtehude (1637-1707) schreef voor de dood van zijn vader in 1674. 

 

Programma 

 Dietrich Buxtehude (1637-1707)
‘Mit Fried und Freud ich fahr dahin’, BuxWV 76
(Trauermusik) 

Heinrich Schütz (1585-1672) Gedenkjaar
Musikalische Exequien, SWV 279-281 

 

 

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk.
Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.

Ensemble Piacevole 

Piacevole is een professioneel ensemble dat bestaat uit acht ervaren koorzangers. Piacevole is ontstaan vanuit de liefde voor oude muziek en het verlangen om deze muziek te zingen vanuit de hoop dat de luisteraar ervan geniet! Gerben Budding is de artistiek leider. 

Ensemble Piacevole hecht eraan om bij de repertoirekeuze het kerkelijk jaar te volgen. Het kerkelijk jaar staat onder de hoogspanning van de eeuwigheid. Jaar na jaar gaat het van de verwachting, Advent, naar de voleinding. Aan de vooravond van Hervormingsdag en enkele dagen voor Allerheiligen klinken twee composities met een Requiem-karakter: het Officium Mortuorum van Jacobus de Kerle en de Musikalische Exequien van Heinrich Schütz. 

 

 

alle concerten en evenementen