Zaterdagmiddagconcert | Ensemble Piacevole

zaterdag 30 oktober, 16.00 uur

Op zaterdagmiddag 30 oktober, aan de vooravond van Hervormingsdag, Allerzielen en Allerheiligen, zal Ensemble Piacevole indrukwekkende vocale muziek ten gehore brengen die in het teken staat van ‘eeuwigheid’.  Op de lessenaar staan het Officium Mortuorum van Jacobus de Kerle (1531-1591) en de Musikalische Exequien van Heinrich Schütz (1585-1672).

Programma

Jacobus de Kerle (1531-1591)
Officium Mortuorum

Heinrich Schütz (1585-1672)
Musikalische Exequien

 

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.

Reserveren is niet mogelijk voor dit concert
Om het concert bij te kunnen wonen moeten wij vragen om uw Coronapas

Piacevole is een professioneel ensemble dat bestaat uit acht ervaren koorzangers. Piacevole is ontstaan vanuit de liefde voor oude muziek en het verlangen om deze muziek te zingen vanuit de hoop dat de luisteraar ervan geniet! Gerben Budding is de artistiek leider.

Ensemble Piacevole hecht eraan om bij de repertoirekeuze het kerkelijk jaar te volgen. Het kerkelijk jaar staat onder de hoogspanning van de eeuwigheid. Jaar na jaar gaat het van de verwachting, Advent, naar de voleinding. Aan de vooravond van Hervormingsdag en enkele dagen voor Allerheiligen klinken twee composities met een Requiem-karakter: het Officium Mortuorum van Jacobus de Kerle en de Musikalische Exequien van Heinrich Schütz.

alle concerten en evenementen