Zaterdagmiddagconcert | Ruud Broekhuizen, Mariëlle Rijkaart & Hartini van Rijssel

18 juni, 16:30 uur

Ruud Broekhuizen, Mariëlle Rijkaart en Hartini van Rijssel spelen de muzikaal poëtische voorstelling

Poetins Vrijheid

Oscar maakt aan het einde van de coronacrisis de balans op: hij is zijn geur- en smaakvermogen verloren toen hij ziek werd. Daardoor verloor hij zijn werk als wijnproever. En hij kon niet bij zijn geliefde Helena zijn die hij kort voor de crisis had ontmoet in Oekraïne. Om de optelsom compleet te maken: vrienden en familieleden ziet hij niet meer omdat hij ze tijdens de crisis heeft uitgemaakt voor wappies.

Nu leeft hij weer in vrijheid. Zonder baan en zonder familie en vrienden. Alleen. Zijn geliefde zit in een schuilkelder in Oekraïne. Steeds vaker stelt hij zich de vraag hoe vrij hij nu werkelijk is. Want is de ultieme vrijheid niet dat je bij de mensen kunt zijn die je het liefst om je heen hebt?

Om zijn vrijheid te heroveren besluit hij af te reizen naar Oekraïne. Als hij daar zijn vrouw heeft bevrijd staan Oscar en Helena plotseling oog in oog met Vladimir Poetin.

Wat doe je als je je grootste vijand onder ogen komt?

Met poëzie, verhaal en muziek nemen verhalenverteller Ruud Broekhuizen, celliste  Mariëlle Rijkaart en violiste Hartini van Rijssel je mee in een verhaal vol dilemma’s.

Mariëlle en Hartini spelen werken van Bach, Glière en Coldplay. Daarnaast componeerde Hartini zelf een aantal stukken voor deze voorstelling, gebaseerd op de gedichten van Ruud.

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

alle concerten en evenementen