Zaterdagmiddagconcert | Matteo Imbruno

Zaterdag 7 augustus, 16.00 uur

Matteo Imbruno is één van de meest kleurijke organisten van Nederland. Hij is organist van het legendarische Vater/Müller-orgel van de Oude Kerk te Amsterdam, de plek waar ooit Jan Pieterszoon Sweelinck werkte. Zijn programma begint in de 15e eeuw en loopt tot de vroege achttiende eeuw. Bovendien zijn de werken afkomstig uit verschillende landen. Een belangrijke plaats is ingeruimd voor werken van de Nederlandse componisten Jan Pieterszoon Sweelinck, wiens gedenkjaar we dit jaar vieren. Kortom, een niet alledaags orgelconcert wat u niet mag missen!

Adam Ileborg van Stendal (15e eeuw)
Sequitur praeambulum in C et postest variari in d f g a (1448)

Conrad Paumann (1410-1473)
Mit ganczem Willen

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621)
Variazioni su Est-ce Mars

Pablo Bruna (1611-1679)
Tiento de primer tono de mano derecha y al medio a dos tiples

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621)
Poolsche Dans

Georg Böhm (1661-1733)
Freu dich sehr, o meine seele

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621)
Da Pacem Domine In Diebus Nostris

Girolamo Cavazzoni (1525-1577)
Ave Maris Stella

Nicolaus Bruhns (1665-1696)
Praeludium in e

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621)
Fantasia 3

Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk. Met de Museumkaart, Rotterdampas, Vriendenpas en voor kinderen t/m 12 jaar is de entree gratis.
Na afloop is er een collecte voor de musici.

Matteo Imbruno, geboren in Pietramontecorvino in Italië, studeerde orgel in Bologna bij Liuwe Tamminga, in Rotterdam bij Bernard Winsemius, in Lübeck bij Martin Haselböck en in Haarlem bij Anton Pauw.
Hij is organist van de Oude Kerk in Amsterdam, dezelfde positie die ook Jan Pieterszoon Sweelinck in de zeventiende eeuw bekleedde,  en is organist van het Museum Hermitage Amsterdam.
Matteo geeft orgelconcerten over de hele wereld en speelde op de meest prestigieuze muziekfestivals van Europa, Japan, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten en gaf samen met Gustav Leonhardt concerten voor twee orgels in Milaan, Pistoia en Amsterdam.
Hij was gastdocent aan het conservatorium van Buenos Aires, Rosario en Mendoza (Argentinië),  Montevideo (Uruguay), Phoenix, Providence, New York en Oberlin (VS). Matteo gaf masterclasses over de hele wereld en zat in verscheidene juries van internationale orgelconcoursen. Hij maakte meerdere CD-opnames op historische orgels in Nederland en Italië en maakte opnames voor de BBC-radio te Londen.
Matteo Imbruno is artistiek directeur van de “International Organ Competition Jan Pieterszoon Sweelinck”  te Amsterdam en van de “Fondazione Academica di Musica Italiano per organo” te Pistoia.

alle concerten en evenementen