Zaterdagmiddagconcert | Matthias Havinga

5 februari, 16:00 uur

Op zaterdag 5 februari brengt organist Matthias Havinga tijdens het zaterdagmiddagconcert een spannend programma met een aantal hoogtepunten uit de orgelliteratuur, waaronder één van Bachs triosonates en de Litanies van Jehan Alain. Ook aan het gedenkjaar van César Franck wordt aandacht gegeven. Van hem klinkt de aan Cavaillé-Coll opgedragen Pastorale.

Programma

Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847)
Praeludium en Fuga in d

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Sonata II c-moll, BWV 526 (Vivace – Largo – Allegro)

Praeludium et Fuga h-moll, BWV 544

César Franck (1822-1890) 200 jaar geleden geboren
Uit: Six pièces pour grand orgue
Pastorale

Jehan Alain (1911-1940)
Trois Pièces pour Grand Orgue (1939)
1. Variations sur un theme de Clément Jannequin
2. Le Jardin suspendu
3. Litanies

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.
Om het concert bij te kunnen wonen moeten wij vragen om uw coronatoegangsbewijs.

Matthias Havinga is concertorganist en pianist, hoofdvakdocent orgel aan het Conservatorium van Amsterdam, liturgisch organist van de Oude Kerk Amsterdam en organist-titulair van de Ronde Lutherse of Koepelkerk Amsterdam. Hij studeerde summa cum laude af bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij ook zijn pianodiploma behaalde bij Marcel Baudet. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij kerkmuziek bij Jos van der Kooy en Theo Goedhart.

Matthias won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen en is wereldwijd actief als concertorganist. Hij concerteerde in talloze Europese landen, Rusland, de USA en Zuid-Amerika, en soleerde bij gerenommeerde koren en orkesten als het Nederlands Kamerkoor en het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast geeft hij masterclasses over de hele wereld. Zijn CD’s ‘J.S.Bach- Italian Concertos’, ‘Passacaglia’, ‘Dutch Delight’ en ‘Mendelssohn – Organ Works’, uitgekomen bij Brilliant Classics, werden door pers en publiek lovend ontvangen. Ook onderhoudt hij een veelbezocht Youtube-kanaal.

Matthias speelt graag de hele breedte van het orgelrepertoire, van middeleeuwse tot 21e eeuwse muziek en alles daar tussenin. Daarnaast combineert hij het orgel graag met andere musici. Samen met blokfluitiste Hester Groenleer vormt hij een vast duo, dat streeft naar vernieuwende, verrassende programma’s die ondanks ongebruikelijk repertoire toch toegankelijk en gevarieerd zijn.

alle concerten en evenementen