Zaterdagmiddagconcert | Musica Rosa

zaterdag 20 november, 16.00 uur

Heinrich Ignaz Franz Biber (1644 – 1704)
De Rosenkranz Sonaten, Sonata 1 in D-mineur,
   The Annunciation

Henry Purcell (1659 – 1695)
Opera King Arthur – Z. 628
   Fairest Isle (G-mineur)

Johann Christian Bach (1642 – 1703)
Hochzeitsdialog: Meine Freundin, du bist schön
   Mein Freund ist mein (G-mineur)

Francesco Cavalli (1602 –  1676)
Opera Rosinda
   Vieni in questo seno (G-mineur)

Heinrich Scheidemann (1595 – 1663)
Fuga WV84

Tarquinio Merula (1595 – 1665)
Precipitato et altri capricii (op. 13)
   Folle è ben che si crede (C-majeur)

Nicola Matteis (1650 – 1714)
Passaggio Rotto
   Ayres for the violin  (A-mineur)

Henry Purcell (1659 – 1695)
Opera: the Fairy Queen (Z. 629)
   Let me weep (D-mineur)

Francesca Caccini (1587 – 1641)
Il primo libre delle Musiche
   Chi desía di saper (F-majeur)

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.

Voor dit concert is een coronatoegangsbewijs verplicht

De moderne en barokke violist Ruiqi Ren studeerde af aan The Juilliard School in New York. Als soliste trad ze actief op in heel Europa, de Verenigde Staten van Amerika en Azië.
Ruiqi Ren was regelmatig te gast bij De Nederlandse Bachvereniging, The English Concert, La Risonanza, Bach Collegium Japan, Arcangelo en Poland Baroque. Naast haar drukke leven als violiste is Ren ook hoofdredacteur van Imparted, een tweetalige tijdschrift voor musici. Ruiqi Ren is ook een zeer toegewijde docent en heeft studenten over de hele wereld. Ze heeft masterclasses en lezingen gegeven over historische uitvoeringen aan enkele van de meest prominente conservatoria in China.

Heleen Bongenaar
, sopraan, begon haar muzikale opleiding met het spelen van trompet in een lokale harmonie.Toen ze ontdekte dat zingen veel beter bij haar past, sloot ze zich aan bij koorschool Senta, onder leiding van Sylvia van der Vinne. Ze begon haar bachelor Klassieke Zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Onlangs behaalde ze daar haar master Early Music Voice. In haar jonge carrière werkte ze al als koorzangeres bij verschillende grote dirigenten zoals Philippe Herreweghe, Ton Koopman, Harry Christophers en Daniel Reuss.
Heleen voelt zich thuis in vroeg, klassiek, romantisch én hedendaags repertoire. Ze zingt regelmatig als soliste en maakt daarnaast deel uit van Ensemble Salve Eva. Dit voert voornamelijk 17e-eeuws repertoire uit van vrouwelijke componisten zoals Isabella Leonarda.

Mimoe Todo is een klavecinist en fortepianist uit Japan. Haar interesse en passie voor kamermuziek houdt haar regelmatig bezig als continuospeler en ze geniet van optredens in veel verschillende samenstellingen in Duitsland en Nederland.
In 2012 verhuisde ze naar Neurenberg, Duitsland, waar ze masters in piano, klavecimbel en correpetitie op historische instrumenten behaalde. Tijdens haar studie in Neurenberg bij Professor Wiebke Weidanz ontving ze verschillende beurzen zoals DAAD, Deutschlandstipendium en Chancengleichheit für Frauen. Ze was in 2019/20 wetenschapper van het Erasmus-programma en het Adriana Jacoba Fonds voor de studie klavecimbel en fortepiano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag

alle concerten en evenementen