Zaterdagmiddagconcert | Noëls de France

zaterdag 18 december, 16.00 uur

Het thema van dit concert is: ‘Noëls de France’ wat natuurlijk zeer toepasselijk is zo vlak voor kerst.
Laat u zich laven aan de muziekkunsten van die zangeres Anna Majchrzak en harpiste Joukeline Sizoo die u meenemen naar een Franse muzikale kerst in de ambiance van de Sint-Janskerk.

Reserveer kaartjes

Programma

Venez divin messie
Quand Jesus naquit à Noël

Gabriel Fauré (1845-1924)
– Noël
– Chanson d’amour

Marcel Tournier (1879-1951)
Uit: Six Noëls, Op. 32|
– Il est né le divin enfant

 Willem Pijper (1894-1974)
Uit: Noëls de France
– La Messe de Minuit
– Noël des Rois Mages
– Noël pour l’amour de Marie
– L’appel des Bergers
– Entre le boeuf et l’âne gris

Adolphe Adam (1803-1856)
Cantique de Noël

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.

Om het concert bij te kunnen wonen moeten wij vragen om uw Coronapas

Het is de voorliefde voor liedkunst die zangeres Anna Majchrzak en harpiste Joukeline Sizoo in 2011 bij elkaar bracht. Deze eerst ontmoeting, die tijdens de studieperiode van beide musici plaats vond, is hen altijd bijgebleven. In 2017 hebben zij de muzikale samenwerking daarom weer opgepakt. Aanvankelijk richtten zij zich op het brengen van kinderconcerten voor de allerkleinsten, waarbij licht en makkelijk in het gehoor liggende muziek op de voorgrond stond. Het is tijdens deze periode dat Anna en Joukeline zich een groot aantal Franse liederen hebben eigen gemaakt.

Vandaag de dag ligt de aandacht van beide musici ook bij het minder gebaande pad. Het spelen en zingen van werken die nog nooit eerder door deze combinatie zijn uitgevoerd, resulteert in “nieuwe” muziek voor de combinatie van zang en harp. Zo blies het duo liederen van Bernstein nieuw leven in en werden de werelden van Britten, Satie en Poulenc verkend.

De ervaringen die Anna heeft als soliste bij André Rieu en die Joukeline heeft als remplaçant bij orkesten als het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Orkest van het Oosten en het Noord Nederlands Orkest, heeft hen geïnspireerd om naast de grote podia ook het kleine podium te verkennen. Dichtbij het publiek zijn en het publiek niet de toeschouwer laten zijn, maar onderdeel van de muziek en het concert, is iets dat daarom dicht bij dit duo staat.

U vindt in Anna en Joukeline twee gepassioneerde musici, die tijdens hun concerten niet alleen de liefde voor kamermuziek en het lied delen, maar het publiek meenemen in de muziek en zo een onvergetelijke indruk achterlaten.

alle concerten en evenementen