Zaterdagmiddagconcert | Rien Donkersloot

13 augustus, 16:30 uur

Organist Rien Donkersloot speelt een programma op het hoofdorgel rond ‘Maria Hemelvaart’ met composities van onder andere Bach, de Grigny en Reger

Muziek rond “Maria hemelvaart” 

Matthias Weckmann (1621-1674)
Magnificat II. Toni (4 versus)

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Meine Seele erhebt den Herren, BWV 648

Nicolas de Grigny (1672-1703)
Hymne Ave Maris stella
-Plein Jeu en taille
-Fugue
-Duo
-Offertoire sur les grands jeux

Max Reger (1873-1916)
Ave Maria in Des dur, Opus 80 nr. 5

Flor Peeters (1903-1986)
Toccata, Fugue et Hymne sur “Ave maris stella”

Rien Donkersloot (1985*)
Improvisatie over de Lofzang van Maria  

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

Rien Donkersloot studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium bij Bas de Vroome en Ben van Oosten en studeerde hiervoor summa cum laude af.
Daarnaast studeerde hij aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen. Deze studie rondde hij in 2011 cum laude af. 

Hij won diverse prijzen op beiaard- en orgel(improvisatie)concoursen in binnen- en buitenland. Rien is organist van de St.-Joriskerk in Amersfoort en de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland. Als beiaardier is hij actief  als stadsbeiaardier van Haarlem, Goes en Ridderkerk.  

Verder heeft hij een uitgebreide concertpraktijk op orgel en beiaard met speciale interesse en aandacht voor improvisatie. Voor meer info zie: www.riendonkersloot.nl  

alle concerten en evenementen