Zaterdagmiddagconcert | Stabat Mater

5 maart, 16:00 uur

Tijdens het concert op zaterdagmiddag 5 maart om 16.00 uur klinkt het beroemde Stabat Mater van Pergolesi. Sopraan Nanette Mans en alt Wies de Greef tekenen voor de vocale partijen, stadsorganist speelt de orkestpartij op het Klop-kistorgel, voor de gelegenheid gestemd in een Italiaans barokstemming (Valotti). Daarnaast klinkt de aria ‘Blute nur’ uit Bachs Matthäus Passion.

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Uit: Matthäus Passion, BWV 244
Aria ‘Blute nur’ (sopraan en hoofdorgel)

Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736)
Stabat Mater Dolorosa (sopraan, alt en kistorgel)

 

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

Nanette Mans (2000) studeert momenteel klassieke zang aan het Codarts conservatorium in Rotterdam bij bariton Henk Neven. De jaren voor haar opleiding heeft ze les gehad van sopraan Tamar Niamut. Afgelopen jaren was Nanette al te horen als soliste in onder andere het Stabat Mater van Pergolesi, diverse solocantates (o.a. Bach en Telemann), de Paulus van Mendelssohn en gaf ze diverse liedrecitals.

Haar passie voor zingen ontstond binnen het ensemble, waardoor Nanette veel ervaring heeft op dat gebied. Op jonge leeftijd zong ze bij diverse koren, waaronder het Meisjeskoor van Ars Musica en het Rotterdam Symphony Chorus. Momenteel zingt ze bij Vocaal Ensemble Piacevole (Gerben Budding), gespecialiseerd in oude muziek, het Ars Musica Kamerkoor (Patrick v/d Linden) en het Codarts Kamerkoor (Wiecher Mandemaker).

Als soliste ontving Nanette masterclasses van Margreet Honig, Marcel Reijans, Charlotte Riedijk, Frans Huijts en Hans Eijsackers (lied). Daarnaast werkt ze samen met de pianiste Mieke Verduijn. Het duo is in juni 2021 aangenomen voor de Udo Reinemann International Masterclasses in Brussel. Daar kreeg ze tot nu toe les van Christianne Stotijn en Josef Loibl.

Ook als zangpedagoge is Nanette al een paar jaar actief. Ze geeft les op de Koorschool van Stichting Ars Musica en is stemcoach voor ensembles. Daarnaast is ze langzaam bezig met het opbouwen van haar eigen lespraktijk.

www.nanettemans.com

Wies de Greef (1993) maakte tijdens haar studietijd in Amsterdam kennis met het koorzingen. Haar liefde voor het zingen groeide vlug en na afronding van haar bachelor Culturele Antropologie besloot ze het roer om te gooien en voor de muziek te kiezen: inmiddels studeert ze in de master klassieke zang van Codarts Rotterdam.

Wies is nog altijd een enthousiast koorzanger en in die hoedanigheid regelmatig te horen bij het Laurens Collegium Rotterdam en ad hoc ensembles. Ze werkte mee aan projecten o.l.v. onder andere Yannick Nézet-Seguin, John Eliot Gardiner, Valery Gergiev, Lahav Shani, Jan Willem de Vriend en Bas Wiegers.

Ondertussen legt ze zich ook toe op het solistisch repertoire. Zo zong ze bij verscheidene oratoriumverenigingen en koren als altsolist in werken van o.a. Bach, Vivaldi, Rossini en Jenkins, vertolkte ze Orfeo in de gelijknamige opera van Gluck en verdiept ze zich met haar duopartner Myrto Tzelisi in de liedkunst.

Gerben Budding (1987) is kerkmusicus van de Goudse Sint-Janskerk. In Gouda is hij tevens door de gemeente aangesteld als stadsorganist. Als vesperorganist is hij verbonden aan de Utrechtse Domkerk. Gerben is internationaal actief als concertorganist en werkt daarbij graag samen met vocalisten en instrumentalisten.

Hij is dirigent van een aantal oratoriumkoren, een symfonieorkest en Vocaal Ensemble Piacevole.

Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechtse conservatorium. Daar behaalde hij een Bachelor- en Mastergraad Orgel met als hoofdvak Improvisatie (beide summa cum laude), een eerstegraads bevoegdheid als Kerkmusicus en een Bachelor- en Mastergraad Koordirectie (met onderscheiding).

Hij won prijzen op diverse internationale orgelconcoursen en maakte verschillende cd’s.

www.gerbenbudding.nl

alle concerten en evenementen