Zaterdagmiddagconcert | “Translucent Strings” – Viool, Cello en Visuals

Zaterdag 10 juli, 16.00 uur

Agathe Ensemble & Aleksandra Kwiatkowska, viool, Iván Nogueira, cello

In deze voorstelling combineert het Agathe Ensemble voor het eerst live muziek met beeldprojecties, die ontworpen zijn door de beeldkunstenaar Efthymios Stravopoulos. De beelden versterken de kracht van de muziek, terwijl ze verhalen suggereren achter elk nummer van het programma. Het publiek beleeft zo een extra dimensie bij de muziek.

De beelden laten ruimte voor een eigen interpretatie en persoonlijke reflectie. De muziek komt uit de 20e en 21e  eeuw, waaronder een première van de jonge Nederlandse componist Myrthe van de Weetering.

Dit project is ondersteund door het Fonds Podiumkunsten.


Peteris Vasks (*1946)
Castillo Interior

Myrthe van de Weetering (*1988)
Jiayou
Jiayou
Snow
35
Hungarian Marketplace
Matahari Pagi
Armenian Farewell Song

Rebacca Clarke (1886-1979)
Lullaby

Gardel (1890 – 1935) (Arr. I. Nogueira)
El Día que me quieras

Béla Bartók (1881 – 1945)
Uit: Hongaarse en Roemeense dansen en melodiën
Hongaarse melodieën: III, IV, V en VI
Roemeense dansen: V en VI

 

Agathe Ensemble 

Het Agathe Ensemble is een nieuwe, internationale groep strijkers bestaande uit professionele musici. Het zijn talentvolle jonge musici die op het hoogste niveau zijn opgeleid. Zij zijn samengekomen om hun passie voor de kamermuziek met elkaar en anderen te kunnen delen.

Het klassieke repertoire voor kamermuziek is zeer uitgebreid, en veel van deze prachtige muziek wordt maar zelden live uitgevoerd omdat er uitzonderlijke bezettingen nodig zijn. Het Agathe Ensemble streeft ernaar om alle goede soorten klassieke kamermuziek uit te brengen in verschillende bezettingen; van duo’s, trio’s tot sextets en octets, alles is mogelijk!

Door deze verschillende bezettingen wil het ensemble een groter en breder publiek bereiken, en tevens een spannend en divers repertoire ontsluiten.

Uit dit ensemble ontstond de bezetting van Viool en Cello als een klein, compact en bijzonder duo. Agathe Duo Viool&Cello voorstelt een breed repertoire die loopt tussen Klassiek muziek en volksmuziek zoals Argentijnse tango of Ierse muziek.

Aleksandra Kwiatkowska: Viool

Iván Nogueira: Cello

 

Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk.
Met de Museumkaart, Rotterdampas, Vriendenpas en voor kinderen t/m 12 jaar is de entree gratis.

alle concerten en evenementen