Zaterdagmiddagconcert | Trio Pensée

19 februari, 16:00 uur

Trio Pensée heeft een boeiend programma samengesteld waarin ze ons meenemen van de ‘oude’ Bach, via de ‘Londense Bach’, naar twee exponenten van de Weens Klassieke School, om te eindigen met werk van de Tsjechische componist Dvorák. 

Van Bach tot Dvorák 

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Eerste cellosuite, BWV 1007
    Prelude
    Allemande
    Courante
    Sarabande
    Menuet I en II
    Gigue  

Johann Christian Bach (1735-1782)
Trio I, Opus 4  

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Delen uit Kerksonates, KV 241    

Joseph Haydn (1732-1809)
Delen uit Twaalf Duitse dansen  

Antonín Dvorák (1841-1904)
Terzetto in C-grote-terts, Opus 74 

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

Om het concert bij te kunnen wonen moeten wij vragen om uw coronatoegangsbewijs.

Trio Pensée bestaat uit Marina Meerson en Dagmar Blanken, viool en Mariëlle Rijkaart, cello.  

De musici ontmoetten elkaar in Rotterdam, waar zij alle drie studeerden. Hier speelden zij een aantal jaar samen in het Isis strijkkwartet, waarmee zij lessen volgden aan de Nederlandse Strijkkwartet academie. Na hun afstuderen zijn zij alle drie actief als orkestmusici bij Sinfonia Rotterdam. Ook remplaceren zij bij verschillende Nederlandse orkesten en zijn ze regelmatig in diverse bezettingen te horen op Nederlandse kamermuziek podia. Trio Pensée is ontstaan vanuit passie voor kamermuziek en de gedegen basis die de musici door het intensieve kwartetspelen hebben meegekregen. Het trio biedt een flexibele bezetting en speelt zeer divers repertoire. Trio Pensée kenmerkt zich door een actieve speelstijl en een open en directe communicatie met het publiek, waarbij hun liefde voor kamermuziek duidelijk merkbaar is.  

Mariëlle woont in Gouda en heeft hier een bloeiende lespraktijk.  

alle concerten en evenementen