Vrijdagavondconcert | Utrecht String Quartet

vrijdag 12 november, 20.00 uur

Las pasiones en las cuatro estaciones – Hartstocht in vier jaargetijden

Utrecht String Quartet bestaat uit Eeva Koskinen, 1ste viool (Finland), Katherine Riutley, 2de viool (Australië), Mikhail Zemtsov, altviool (Rusland) en Sebastian Koloski, cello (Duitsland). Vandaag worden zij begeleid door Alfredo Oyaguez op piano en door Julia Dinerstein op altviool.

programma
Astor Piazzolla (1921-1992)
Invierno Porteno (bewerkt voor strijkkwartet door Evgeni Zemtsov)

Enrique Granados (1867-1916)
Piano Kwintet
   Allegro – Allegretto quasi Andantino – Largo – Molto Presto

Astor Piazzolla (1921-1992)
Primavera Portenha

Joaquín Turina (1882-1949)
Escena Andaluza  – voor solo altviool (Mikhail Zemtsov) en piano kwintet

INTERMEDIO / INTERMEZZO

Astor Piazzolla (1921-1992)
Verano Porteno

Dirk Schäfer (1873-1931)
Adagio uit het Pianokwintet

Astor Piazzolla (1921-1992)
Otono Portenho

Joaquín Turina (1882-1949)
Oracion del Torero (Gebed van de stierenvechter)

Astor Piazzolla (1921-1992)
Le Grand Tango – voor solo altviool (Mikhail Zemtsov) en piano kwintet

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.

Voor dit concert is een coronatoegangsbewijs verplicht.

De leden van het Utrecht String Quartet doen wat ze de afgelopen jaren steeds met enorm veel passie hebben gedaan: volledig toegewijd de mooiste kamermuziek spelen. Ze treden niet alleen wereldwijd en op de belangrijkste podia in Nederland op, maar ook met plezier op kleinere podia in eigen land.
Het kwartet heeft een uitstekende reputatie verworven met de zoektocht naar zoekgeraakt of vergeten repertoire én werkt graag samen met hedendaagse componisten. Voor het toonaangevende label MDG produceerde het kwartet een groot aantal cd’s met muziek van Mosolov, Bosmans en Sweelinck, minder bekende werken van Britten en de complete werken voor strijkkwartet van Glazoenov, Verhulst, Gretsjaninov, Lourié en Tsjaikovski.
De vier musici vinden elkaar in hun diepste drijfveer om kamermuziek te maken: een fantastische ervaring creëren die mensen in het hart raakt, met als uitgangspunt mooie muziek en bijzondere componisten.
De jeugdige bravoure uit de beginperiode is na dertig jaar verrijkt met de kracht van intens samenzijn en inzicht. De veelzijdigheid van het kwartet komt sterk naar voren in de succesvolle internationale concertreizen die de vier musici maakten naar Canada, de VS, Australië, Finland en Kazachstan.
Het kwartet geeft les als Quartet-in-Residence aan het Utrechts Conservatorium en organiseert internationale kamermuziek masterclasses in samenwerking met Utrecht University Summer School. Tevens zijn ze regelmatig te gast tijdens de zomerweken van het befaamde Canadese Muziek Centrum CAMMAC.

Deze uitvoering is mogelijk gemaakt door een bijdrage van

alle concerten en evenementen