Dit concert heeft al plaatsgevonden.

Lunchconcert

22 juni, 12:00 uur

Albèrt Driessen

Albèrt Driessen (Genemuiden, 2002) ontving op negenjarige leeftijd zijn eerste orgellessen van Bert Gelderman. Op zijn dertiende studeerde hij verder bij Evan Bogerd, die hem tevens op zijn conservatoriumstudie voorbereidde. Sinds 2021 studeert Albèrt aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, alwaar Jos van der Kooy zijn hoofdvakdocent is. Hij ontvangt zijn bijvak-pianolessen van Wim Voogd.

Albèrt won door de jaren heen verschillende prijzen. Zo ontving hij de eerste prijs op het Jeugd Orgelconcours in Assen. Verder mocht hij als vertegenwoordiger van zijn categorie door naar de finale van het in 2019 gehouden SGO concours. Deze vond plaats in de Martinikerk te Groningen. In oktober 2021 won Albèrt de eerste prijs op het in Kampen gehouden Quintus concours. In 2022 ontving hij de gedeelde tweede prijs op de eerste editie van het Duyschotconcours.

In 2020 werd Albèrt toegelaten tot het Young-Talent programma van het Internationaal Orgelfestival Haarlem. Hij volgde masterclasses bij onder andere Ben van Oosten, Michel Bouvard, Aart Bergwerff en Pieter Dirksen.

KOORORGEL 

J.S. Bach (1685-1750)
Uit: Cantate BWV 29, arr. Marcel Dupré: 

  • Sinfonia  

 Trio sonate 1, BWV 525 

  • Allegro moderato 
  • Adagio 
  • Allegro 

HOOFDORGEL 

Ernest MacMillan (1893-1973)
Cortège Académique 

Max Reger (1873-1916)
Uit ‘Neun Stücke opus 129‘ 

  • Melodia 

 Uit ‘Zwölf Stücke opus 59‘ 

  • Tokkata und Fuge in d/D  

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis

alle concerten & evenementen