3 november, 20:00 uur

Ars Musica: Wonderkind Felix

In het najaar van 2023 brengt Ars Musica het programma ‘Wonderkind Felix’ naar 12 podia in heel Nederland. In het programma staan de jeugdcomposities van Felix centraal evenals werken van componisten die hem inspireerden. Ars Musica werkt hiervoor samen met verteller David Prins van Muziektheater Hollands Diep. Het programma staat onder leiding van dirigent Patrick van der Linden. Op zaterdag 3 november speelt Ars Musica in de Sint Jan in Gouda. Kaarten zijn nu te koop. 

Foto: Mirjam Lems

Het concert ‘Wonderkind Felix’ vormt het tweede deel van het zevenjarige project over het leven, het werk en de wereld van de componist Felix Mendelssohn Bartholdy. Met dit project heeft Ars Musica een unieke benadering gekozen om klassieke muziek toegankelijk te maken voor alle generaties. In een dynamische opstelling musiceren zowel het koor als het orkest uit het hoofd. 

‘Wonderkind Felix’ vertelt het verhaal van een jong muzikaal genie Felix Mendelssohn, wiens buitengewone talent de harten van de luisteraars raakt. Het voert mee naar zijn diepste 

gedachten, muzikale inspiratiebronnen, buitenlandse reiservaringen en eerste meesterwerken. De concertbezoekers zullen versteld staan van de virtuoze sprankelende ‘Eerste Symfonie’, geschreven door een 14-jarige en begrijpen met het luisteren naar de cantate ‘Wer nur den lieben Gott lässt walten’ waarom Europa zo eensgezind was in haar lof voor deze wonderlijke jongeman. Koor en Orkest van Ars Musica nemen het publiek mee op een muzikale reis door verschillende tijdperken en genres in een meeslepende uitvoering. 

Het verhaal achter de componist
Om het publiek meer inzicht te geven in het werkproces van de zeer jonge Felix, zullen niet alleen de muziekstukken te horen zijn, maar wordt er ook achtergrondinformatie gegeven. Hiervoor worden brieffragmenten van en aan Felix gebruikt, waardoor het publiek een dieper begrip krijgt van de muziek en het verhaal achter de componist. De concertreeks wordt uitgevoerd door het Ars Musica Orkest, Ars Musica Concertkoor en Patrick van der Linden als dirigent. Het concert duurt 90 minuten. 

Meer informatie over Wonderkind Felix en tickets is te vinden op de website van Ars Musica.

alle concerten & evenementen