Dit concert heeft al plaatsgevonden.

20 mei, 15:00 uur

Bert van den Brink

Let op, dit concert begint om 15:00 uur!

Bert van den Brink (1958) is jazzpianist, maar ook toetsenist in bredere zin: hij speelt ook orgel en accordeon. Daarnaast is hij docent, componist, arrangeur en producent. Hij brengt een verrassend programma op het hoofdorgel en de vleugel van de Goudse Sint-Jan.

Reach out, I’ll be there – The four tops
Happy together- The Turtles
God only knows – Brian Wilson
Tristesse – Bert van den Brink
Lennie’s pennies – Lenny Tristano
Gershwin Medley – Bert van den Brink
Duke Ellington Medley – Bert van den Brink
Bohemian Rhapsody – Queen

Nadat pianist Bert van den Brink cum laude afstudeerde aan het Conservatorium van Utrecht, werd hij daar aangesteld als leraar jazzpiano. Hij gaf daarnaast ook enkele klassieke recitals, maar maakte al snel de overstap naar jazz; als kind improviseerde hij al veel op piano en orgel. Op dit gebied is hij volledig autodidact.
In 2007 ontving Bert de Boy Edgar Prijs, de belangrijkste Nederlandse prijs voor jazzmuziek. Zijn soloalbum Jazz at the Pine Hill werd genomineerd voor een Edison.
Bert van den Brink heeft met vele grote jazzmusici op het podium gestaan, waaronder Toots Thielemans, Chet Baker, Eric Vloeimans, Louis van Dijk en Cor Bakker. Ook met klassieke musici heeft Bert opgetreden, zoals Klaartje van Veldhoven en Miranda van Kralingen.
Hij was pianist van het kwartet Dee Dee Bridgewater en het Heleen van den Hombergh Quartet. Ook vormt hij met bassist Hein van de Geyn en drummer Hans van Oosterhout het Bert van den Brink Trio. Samen met bariton Thomas Oliemans nam hij Winterreise van Schubert op.

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.

alle concerten & evenementen