Dit concert heeft al plaatsgevonden.

Zaterdagmiddagconcert

25 februari, 16:00 uur

Brioso Trio

Op zaterdag 25 februari geeft het Brioso Trio om 16.00 uur een concert in de Goudse Sint-Jan. Martine Velthuis (viool), Mathias Pearson (cello) en Mieke Verduijn (piano) vormen samen het Brioso Trio.  De drie musici ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 2019 vormen zij een trio. Het programma voor zaterdag bevat werken van Grieg, Beethoven en Dvořák.

De drie musici ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en sinds september 2019 vormen zij een trio. Al snel ontpopte zich een grote toewijding en enthousiasme voor het pianotriospel en werd Brioso (levendig, vol vuur) niet alleen de naam, maar ook de ware identiteit van het trio.

De afgelopen jaren speelde het trio op diverse concertlocaties waaronder Concertgebouw de Vereeniging, Nijmegen en Amare, Den Haag. In september wonnen zij de derde prijs bij de tweede editie van Kamermuziek Concours Gelre.

Het trio volgde van 2020-2022 de minor kamermuziek en heeft deze met goed gevolg afgerond. Gedurende de minor kregen ze wekelijks les van de leden van het Osiris Trio (Ellen Corver, Peter Brunt en Larissa Groeneveld). Na het afronden van de minorzijn ze geselecteerd om deel te nemen aan de masterspecialisatie kamermuziek. Als onderdeel van deze specialisatie volgen zij momenteel met regelmaat lessen bij Mikhail Zemstov, Slava Poprugin, Ellen Corver en Janet Krause.

Driemaal nam het trio deel aan de European Chamber Music Academy waar zij zich een week lang onderdompelde in de internationale kamermuziekwereld door het volgen van workshops, masterclasses en meewerken aan concerten. Masterclasses volgden zij bij onder anderen Michel Strauss, Hatto Beyerle, Patrick Jüdt, Karla Haltenwanger en leden van Cuarteto Casals.

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.

alle concerten & evenementen