Dit concert heeft al plaatsgevonden.

22 september, 20:00 uur

Canto Ostinato

Hoor de Goudse Sint-Jan, zie de klank van twaalf zangers en de piano die alle mogelijkheden van de kerk maximaal benutten voor de kleurrijke muziek van Noord- Europese en Nederlandse componisten met het bekendste modern klassieke werk Canto Ostinato als uniek hoogtepunt.
Wil je de indrukwekkende ervaring volop beleven neem gerust een matje, zitzak of deken mee, ga zitten, liggen, ontspan en laat de muziek over je heen komen tijdens het concert ‘Canto Ostinato.’

Programma
Geirr Tveitt:
Vé no velkomne med aera
Arvo Pärt:
The Woman with the Alabaster Box
Da Pacem
Henry Purcell:
Miserere Mei
Ólafur Arnalds:
Nyepi
Jóhann Jóhannsson:
Orphic Hymn
Diederik van der Laag:
Daughter of the Vine

Simeon ten Holt:
Canto Ostinato (Arr Diederik van der Laag)

Muzikanten:
Vocaal Ensemble Ludens: Sopraan(4), Alt(3), Tenor(2), Bas(3) o.l.v. Raoul Boesten, Victor Lange (pianist)

Ve’ no velkomne med æra, na een stralend welkom van de Noorse componist Tveitt volgen de tinitinnabuli composities van de Estse componist Arvo Pärt. Prachtige mannelijke duetten, vloeiend ondersteund door het koor. Zijn naar vrede verlangende Da Pacem gebaseerd op een zesde-of zevende -eeuwse hymne verbindt onmiddellijk de muziek met de akoestiek van de eeuwenoude kerk.

Na het barokke canon Miserere Mei van de Engelse Henry Purcell en het neoklassieke, poëtische Nyepi van de IJslandse Ólafur Arnalds veroorzaakt de mythische Orphic Hymn van de eveneens IJslandse Jóhann Jóhannsson de “verandering” van het oude, wat was, naar het nieuwe, dat is.

Met de invoelbare koormuziek Daughter of the Vine opent de Nederlandse Diederik van der Laag hart en ziel voor de collectieve ervaring van zijn koorbewerking van Simeon Ten Holt’s meesterwerk Canto Ostinato tot slot.

Ter ere van Simeon Ten Holt’s honderdste geboortedag bewerkte Diederik van der Laag en Victor Lange het oorspronkelijk voor piano(s) geschreven stuk tot de unieke koorversie die het Vocaal Ensemble Ludens uitvoert.

De minimale veranderingen in de patronen en melodieën van Canto Ostinato zorgen voor een gevoel van eindeloosheid, een trance met ook zeer opzwepend ritmische momenten wat versterkt wordt door de lange lijnen en doorgaande klanken van de zangers.

Na deze bijzondere belevenis is er gelegenheid om na te dromen met een gratis hapje en drankje.

Concertbezoekers met een beperking kunnen voorkeursplekken per e-mail reserveren.

Stichting Goudse Kamermuziek Concerten

In samenwerking met
Stichting Goudse Sint-Jan

alle concerten & evenementen