15 april, 20:00 uur

Die Schöpfung

Jubileumconcert Toonkunst Plus Gouda

Toonkunst Plus Gouda is 25 jaar geleden, in 1997, opgericht door Leo Rijkaart en Kees Scheijgrond, respectievelijk dirigent en voorzitter van Toonkunst Gouda. Het doel was om oudere koorleden gelegenheid te geven om op niveau klassieke muziek te blijven zingen. Het repeteren zou in de middag gebeuren en de dirigent houdt bij de repertoirekeuze rekening met de ouder wordende stem. Het jongste koorlid is op dit moment 64 jaar en het oudste koorlid 94 jaar. Toonkunst Plus is aangesloten bij de korenorganisatie “Vereniging Toonkunst Nederland” en was het eerste seniorenkoor. De ca. 100 leden van Toonkunst Plus Gouda komen uit Gouda en de wijde regio.

In 2022 vierden wij het 25 jarig jubileum van Toonkunst Plus Gouda en onze dirigent Leo Rijkaart. Oorspronkelijk was het plan om dit te vieren met een jubileumconcert in november 2022 maar door de Corona problematiek is besloten dit te verplaatsen naar 15 april 2023.

De keuze voor het jubileumconcert is gevallen op “ Die Schöpfung van Joseph Haydn” en wordt uitgevoerd in de Sint-Janskerk in Gouda door Toonkunst Plus Gouda en drie solisten onder leiding van Leo Rijkaart. Voor deze bijzondere gelegenheid wordt Toonkunst Plus Gouda begeleid door het orkest RBO Sinfonia.

De prijs van een toegangskaartje, inclusief programmaboekje en koffie/thee in de pauze, bedraagt € 30,–

 

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar in de museumwinkel van de Sint-Jan.
Het is ook mogelijk te reserveren door een bedrag (aantal kaarten x € 30,–) over te maken naar rekening:
NL76 INGB 0008 8228 39 t.n.v. Toonkunst Plus Gouda o.v.v. “kaartjes jubileumconcert”
De kaartjes liggen dan de avond van het concert op naam voor u klaar bij de ingang van de St Janskerk.

30,- incl. koffie/thee en programmaboekje

alle concerten & evenementen