Dit concert heeft al plaatsgevonden.

10 juni, 16:00 uur

Duo Kwiatkowska en Adamus

Aleksandra Kwiatkowska – Historische Viool
Matylda Adamus – Historische Cello

Grand Tour van de Europese Virtuozen

1. Giovanni Battista Cirri (1724-1808) – Duo voor viool en cello No. 4
in G groot:
Allegro con Brio
Allegro

2. August Duranowski (1770 – 1834) – 1e Aria in g klein uit ‘3 Airs varies’ Op.5:
Thema met variaties

3. Ivan Khandoshkin (1747- 1804) – Duo voor viool en bas in D groot
Thema met variaties: “Maaiers”

4. Joseph Haydn (1732-1809) – Hob VI:D1 – Duo voor violin en cello in D groot
Poco adagio
Tempo di minuetto

5. Niccolo Paganini (1782-1840) – Duetto Concertante voor viool en cello
in g klein:
Allegro

6. Bernard Romberg (1767 – 1841) – Duo voor viool en cello
Thema met variaties: Se vuol ballare’ uit Mozart’s: ‘Le nozze di Figaro’.

7. Federigo Fiorillo (1755 – 1823) – Duo voor viool en cello No 2 in D groot:
Pollacca

Kwiatkowska & Adamus Duo (Aleksandra Kwiatkowska – Historische Viool & Matylda Adamus – Historische Cello) werd opgericht in 2022. Het ensemble is gespecialiseerd in het spelen van Klassieke en Vroeg- Romantische muziek op historische instrumenten. Beide musici gebruiken laatachttiende-eeuwse instrumenten die in bruikleen zijn gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in Nederland. In oktober 2022 werd een origineel project van ensemble ‘Healing through the music’ opgericht door de Nederlandse organisatie: Norma Starten Fonds. In februari 2023 gaf het ensemble vijf concerten op ongebruikelijke locaties in heel Nederland voor het publiek dat niet dagelijks klassieke muziekconcerten kan bijwonen vanwege hun gezondheid, mentale of economische situatie. Het ensemble is van plan om in 2024 een CD op te nemen met onbekende strijkersmuziek van August Duranowski en Bernard Romberg.

Aleksandra Kwiatkowska (1991) is een in Nederland gevestigde Poolse violiste. In 2021 studeerde ze af met een master in barokvioolstudies met een onderscheiding voor het kunstenaarschap onder leiding van Kati Debretzeni en Walter Reiter aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2015 studeerde ze haar moderne vioolstudie af aan de Fryderyk Chopin University of Music in Warschau onder leiding van Julia Jakimowicz-Jakowicz, Jakub Jakowicz en Magdalena Szczepanowska. Als vioolsoliste en kamermusicus nam ze deel aan veel concerten en festivals in Europa, Indonesië en de VS. Ze heeft bijvoorbeeld gespeeld met: ‘Orkest van de Achttiende Eeuw’ ‘Il Gardellino’, ‘Orchestra of the Age of Enlightenment Academy’, ‘Opera2Day’, ‘New Dutch Academy’, ‘Collegium Vocale Academy’ en ‘Das Neue Mannheimer Orchester’. In maart 2022 bracht Aleksandra haar eerste soloalbum uit met Ivan Khandoshkin Violin Solo Sonatas op. 3 uit onder het Etcetera label. Vanaf januari 2022 speelt Aleksandra op de Georg Klotz viool uit 1796 en barokstrijkstok van Luis Emilio met dank aan het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in Nederland.

Matylda Adamus (1997) Een Poolse celliste gevestigd in Nederland. Matylda voltooide haar Master met onderscheiding voor “het overbrengen van het volledige scala van muzikale expressie” aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in juni 2022, onder leiding van Lucia Swarts. In 2022 studeerde ze af aan het Conservatorio Claudio Monteverdi Bolzano, uit de moderne celloklas van Roberto Traini. Ze werkt samen met orkesten als: Orkest van de Achttiende Eeuw, Orchestre des Champs-Elysses, Le Concert des Nations (onder leiding van Jordi Savall), Orchestral Academy of Orchestra of The Age of Enlightenment, Academia Montis, Holland Baroque, Accademia Bizantina, Orkiestra Historyczna {oh!}, Theresia Orkest en Jeune Orchestre de l’Abbaye. Ze trad op in concertzalen als Concertgebouw Amsterdam, Philharmonie de Paris, Elbphilhamonie Hamburg, Teatro Bibiena, Teatro Maggio Fiorentino, L’Auditori Barcelona, L’Auditori Girona etc. Ze nam deel aan opnames voor de Poolse Radio en Alia Vox. Matylda speelt op de Anonieme cello gemaakt in de 18e eeuw met dank aan het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in Nederland.

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.

alle concerten & evenementen