Dit concert heeft al plaatsgevonden.

Zaterdagmiddagconcert

1 juli, 16:00 uur

Geerten van de Wetering

Organist Geerten van de Wetering stelde een boeiend programma samen met ruime aandacht voor Nederlandse, eigentijdse muziek, hetgeen uitstekend tot zijn recht komt op het kleurrijke Goudse orgel. Zo klinkt onder meer een Da Pacem van Arvo Pärt uit 2004 en wordt het concert besloten met het monumentale Laudate Dominum van de vorig jaar overleden Jan Welmers.

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Fantasia g-moll, BWV 542a

Nicolas de Grigny (1672–1703)
Uit: Livre d’Orgue (1699)
Récit de tierce en taille

Anthon van der Horst (1899-1965)
Partita diverse sopra Pseaume 8 (1947)
I           Le chant du pseaume (Claude Goudimel)
II          Bicinium (fugue)
III         Bicinium
IV         Canon à 3 voix ‘in modo conjuncto’
V          Ricercare
VI         Air
VII        Dialogue
VIII       Toccata
IX         Organum

Arvo Pärt (1935)/Geerten van de Wetering (*1985)
Da pacem (2004), gevolgd door Improvisatie

Jan Welmers (1937–2022)
Laudate Dominum (1979)

Geerten van de Wetering (1985) is werkzaam als organist, dirigent en artistiek adviseur. Hij weet met uitdagende en verrassende programma’s en samenwerkingen het orgel op een veelzijdige manier te presenteren. Naast optredens als solist combineert hij het instrument graag en regelmatig met andere kunstvormen, zoals dans, film, elektronische muziek of video-art. Improvisatie en hedendaagse muziek vormen een belangrijk onderdeel van zijn spel. In 2018 won hij het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem, eerder was hij finalist bij improvisatieconcoursen in Schlägl (O) en Westfalen (D). Geerten werkte mee aan tientallen premières van nieuwe werken, zowel solo als in ensembleverband, van o.a. componisten Kate Moore, Klaas de Vries, Oene van Geel en Willem Boogman. Daarnaast werkt hij geregeld mee aan radio- en CD-opnames. In 2018 verscheen zijn eerste solo-cd, die in de pers enthousiast ontvangen werd. Geerten concerteert in binnen- en buitenland. Ook componeert en arrangeert hij, recent zijn enkele werken van hem uitgegeven.

Geerten is organist van de Kloosterkerk in Den Haag, dirigent van het Woerdens Kamerkoor en leidt met regelmaat projectkoren. Naast zijn werkzaamheden als uitvoerend musicus is hij ook actief als artistiek adviseur van Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk en Podium21. Geerten studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en kerkmuziek en koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tevens studeerde hij politicologie aan de Universiteit Leiden. Na het behalen van zijn mastergraad orgel volgde hij een postgraduale aan de Universität der Musik in Wenen bij Roman Summereder (20e eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie). Daarnaast ontving hij lessen van Ansgar Wallenhorst (improvisatie) en Wiecher Mandemaker (koordirectie).

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.

alle concerten & evenementen