Zaterdagmiddagconcert

4 maart, 16:00 uur

Hans-Erik Dijkstra, Tim Wintersohl en Hans Rijkmans

Het zaterdagmiddagconcert van 4 maart in de Goudse Sint-Jan zou eigenlijk verzorgd worden door duo Smit & Margit, piano en fluit, maar door ziekte zullen zij vervangen worden door Tim Wintersohl, fluit, Hans Rijkmans, viool, en Hans-Erik Dijkstra, piano.

Programma (onder andere):

Trio-sonate voor fluit,viool en piano G.F.Haendel
Sonate voor viool en piano KV 301 van W.A.Mozart.
-Allegro con spirito
-Allegro
Meditation de Thaïs van Jules Massenet voor viool en piano
Concertino voor fluit en piano van Cécile Chaminade
Fantasie opus 79 van Gabriel Fauré voor fluit en piano
Nocturne ‘La Serenata’ van J.M.Coenen voor fluit en piano
Dans van de comedianten uit Verkaufte Braut voor viool en piano van B.Smetana
Cantique de Jean Racine opus 11 voor fluit, viool en piano van Gabriël Fauré

 

Violist Hans Rijkmans raakte al vroeg vertrouwd met kamermuziek en kreeg vioolles van Bouw Lemkes. Als violist en altviolist speelde hij o.a. bij de Amsterdamse Bachsolisten en als remplaçant in orkesten, zoals het Nederlands Kamerorkest en het Vlaams Radio Orkest. Met een trio bestaande uit viola da gamba, theorbe en barokviool, maakte hij een tournee door Japan; ook gaf hij lessen en concerten in Ulan Batar, Mongolië.

Pianist Hans-Erik Dijkstra (Dokkum) studeerde piano bij Tamara Pospiszyl, Herman Uhlhorn , en Alexander Warenberg aan het Twents Conservatorium te Enschede en de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht.
Hij heeft meegewerkt aan producties van de Nationale Reisopera, de Radio Orkesten en Het Gelders Orkest. Daarnaast is hij begeleider van vele koren.
Hans-Erik is vaak te beluisteren als solopianist en als begeleider van instrumentalisten en zangers. Zo werkte hij o.a. met zangers als Henk Poort, Marco Bakker en Ernst Daniel Smid. Recentelijk voerde hij de Paganini-variaties van Rachmaninov uit.

​Fluitist Tim Wintersohl (1979) is een veelzijdig musicus die op veel gebieden actief is. Naast zijn werkzaamheden als solist en kamermusicus in binnen- en buitenland is hij graag geziene gastspeler bij diverse symfonieorkesten.

 

 

alle concerten & evenementen