Geannuleerd!

28 oktober, 14:00 uur

Historisch symposium 2023

Dit evenement is geannuleerd.

Bekende Gouwenaars in de Sint-Janskerk

Het jaarlijks historisch symposium in de Sint-Janskerk staat in 2023 in het teken van Bruno van der Does (1715-1791). De burgemeester van Gouda was ook dijkgraaf van de Krimpenerwaard in de periode dat plannen werden gemaakt om grote delen van de waard te vervenen. Door de productie van turf hoopte men een einde te maken aan de armoede in het gebied. Daarmee sluit het symposium aan op zowel het thema ‘Eureka!’ van de Maand van de Geschiedenis als op het 750-jarig jubileum van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Olaf van der Twist is archivaris bij het hoogheemraadschap en zal spreken over de werkzaamheden van Bruno van der Does als dijkgraaf, de verveningsplannen, en de gezamenlijke geschiedenis van het hoogheemraadschap en de stad Gouda.

De historische presentatie wordt als vanouds gevolgd door een vergelijkbaar actueel thema. Informatie over de invulling hiervan volgt zo spoedig mogelijk.

Afsluitend kijken beide sprekers samen naar overeenkomsten en verschillen tussen de werkzaamheden en uitdagingen op het gebied van waterbeheer uit de tijd van Bruno van der Does en die van vandaag. Er is dan ook gelegenheid om vragen te stellen.

Het symposium vind plaats op zaterdag 28 oktober van 14.00 – 15.30 en wordt georganiseerd door de Stichting Goudse Sint-Jan en Historische Vereniging Die Goude. Het symposium is vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.

alle concerten & evenementen