Dit concert heeft al plaatsgevonden.

26 augustus, 16:00 uur

Karel Demoet

Europa aan het klavier

Europa, de Fenicische prinses, kende het clavecimbel helaas nog niet, maar in het naar haar genoemde continent was het een geliefd instrument gedurende de 16e, 17e en 18e eeuw. En de oude muziek beweging zorgde voor een revival, waardoor het vandaag weer een bescheiden bekendheid geniet.

In 2007 bouwde de Keulse instrumentenmaker Burkhard Zander het clavecimbel dat we vandaag kunnen beluisteren. Het is geïnspireerd op een instrument dat Ioannes Couchet (leerling en familielid van de beroemde Vlaamse clavecimbelbouwers Ruckers) in 1646 in Antwerpen bouwde.

Karel Demoet neemt ons mee op een clavecimbelreis door het Europa van de 17e en 18e eeuw. Hij zal de muziekstukken kort inleiden tijdens het concert.

Karel Demoet (Veenendaal, 1964) is een Nederlands musicus en schrijver. Hij groeide op tijdens de oude-muziek-beweging van de jaren ’80 en ’90, die veel invloed had op zijn ontwikkeling als organist en clavecinist. Karel is als kerkmusicus werkzaam in de Utrechtse Nicolaikerk en de Kerk-op-Zuilen. Voor de kerkelijke praktijk schrijft hij motetten en nieuwe melodieën. Hij is artistiek leider van Utrecht Company of music, een barokorkest dat zich richt op educatieve projecten en de samenwerking met koren. Karel is dirigent van enkele kamerkoren en van de Nicolaicantorij. In 2019 debuteerde hij met de thriller Tranen van Job, die werd genomineerd voor de Bronzen Vleermuis, en nu werkt hij aan zijn eerste roman.

alle concerten & evenementen