Dit evenement heeft al plaatsgevonden.

Zaterdagmiddagconcert

29 juli, 16:00 uur

Lisa Franken

Al sinds haar vijfde jaar speelt Lisa Franken cello en piano. Zij bezocht gerenommeerde conservatoria zoals de Musikhochschule in Keulen, het Conservatorium van Maastricht en het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Haar opleidingen op deze conservatoria sloot zij cum laude af met een Master of Music. Bovendien volgde zij voor de cello aanvullende opleidingen aan de bekende Tibor Varga Academie te Sion (Zwitserland) en de Kronberg Academy te Kronberg (Duitsland). Verder volgde zij piano masterclasses aan de Salzburger Mozarteum Sommerakademie.

Zij won voor haar piano- en haar cellospel talrijke prijzen op internationale concoursen in zowel solo- als kamermuziek. Sinds 1999 is zij met beide instrumenten actief als soliste (ook met orkest) en als kamermusicus. In 2013 was zij plaatsvervangend solocellist bij het orkest van Aken. Als soliste trad Lisa op in diverse West-Europese steden en in Rusland.

Vanaf 2016 is zij docente voor hoofdvak violoncello aan der gerenommeerde Anton-Rubinstein-Akademie in Düsseldorf. Op het programma staan werken van verschillende componisten van barok tot hedendaags.

Lisa Franken speelt vanmiddag werken van verschillende componisten: van Bach tot Piazzolla, oftewel van barok tot hedendaags. Een boeiend en gevarieerd programma.

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)
Suite voor cello solo (BWV 1007)

Franz Schubert (1797-1828)
Impromtu op. 90 nr. 1

Frédéric Chopin (1810-1849)
Berceuse

Gaspar Cassadó (1897-1966) 
Suite voor cello solo

Astor Piazzolla (1921-1992)
– Marejadilla
– Whiskey
– Biyuya voor piano solo

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.

alle concerten & evenementen